Man skjuten av polis i Trelleborg

Trelleborg En knivbeväpnad man sköts under tisdagsförmiddagen av polis i centrala Trelleborg efter att mannen rånat och vandaliserat en pizzeria.

Inne på pizzerian på Nygatan i Trelleborg är större delen av inredningen sönderslagen och glassplittret på gatan utanför skvallrar om att skyltfönstren krossats inifrån.

Det var strax före klockan elva på förmiddagen som polisen larmades till platsen på grund av en pågående skadegörelse.

– Vi var i direktkontakt med en person som ser det som händer under samtalet. Denne berättar att mannen har en kniv i handen och efteråt lämnar platsen, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid Skånepolisens ledningscentral.

Den beväpnade mannen ska också ha rånat butiken på en mindre summa kontanter. Sedan han lämnat pizzerian rörde han sig i riktning mot Stortorget där polisen påträffade honom kort därpå. Han hade då fortfarande kniven i handen och uppträdde hotfullt.

– Polispatrullen försökte etablera kontakt med honom men han lyssnade inte på de instruktioner han fick, utan vägrade att släppa kniven. Man sköt först varningsskott och när inte heller det fick effekt öppnade man verkanseld, säger Fredrik Bratt.

Mannen, en 36-åring, träffades i benet och den ambulans som redan då fanns i bakgrunden kallades fram för att föra honom till sjukhus i Malmö.
– Vid sådana här fall, där den misstänkte gärningsmannen är beväpnad, beställer vi alltid ambulans med en gång så att den finns tillgänglig om det händer något.

Mannen greps misstänkt för rån, skadegörelse och narkotikabrott, eget bruk. Han opererades under tisdagseftermiddagen.

Dagens fråga

Tror du att Sverige vinner mot Tyskland?

Loading ... Loading ...
×