William Nilsson och de andra rallycrossförarna hade det inte lätt på Kinnekulle Ring. Foto: Tony Welam

Kaosartad tävling och tappad ledning

RALLYCROSS Fjärdeplats i tävlingen och förlorad mästerskapsledning.

För 17-årige William Nilsson från Tomelilla blev den näst sista deltävlingen i RallyX Nordic, som avgjordes under extremt svåra förhållanden på Kinnekulle Ring, ingen succé. Regnet vräkte ner och banan totalförstördes, lera täckte rallycrossbilarnas vindrutor och körningen blev både chans- och kaosartad.
William Nilsson kom till start som ledare i Supercar Lites-klass, men blev ”bara” fyra och ligger med en deltävling kvar tvåa i totalsammandraget, men bara fyra poäng bakom nye ledaren Simon Olofsson.
– I både semin och finalen hade jag punktering på hela vänstersidan, vilket kan jämföras med att balansera på en lina. Så med facit i hand hade jag inte kunnat göra det bättre, säger William, som trots allt visade att tempot fanns.
Han knep en tredjeplats i grundomgången och segrade i semifinalen. Väl i final passerade han mållinjen som fjärde bil.
– I finalen tog jag in på föraren framför, men punkteringen gjorde att jag inte nådde ända fram.
William Nilsson tappade således mästerskapsledningen totalt, men drygade ut avståndet till föraren närmaste bakom sig, Henrik Krogstad, till 14 poäng.
– Jag ville mer, men det var lite som ett lotteri över hela tävlingen. Banan blev riktigt illa, en katastrof. Jag gjorde mitt bästa och är nöjd med min insats.
I hans tävlingskalender 2017 återstår totalt två tävlingar. finalen i SM/RallyX Nordic i Strängnäs den 23 september samt den sista deltävlingen av RX2 International Series, vilken går i Sydafrika i Kapstaden den 11-12 november.
– Visst känns det tråkigt att ha tappat ledningen, men jag är laddad till max och ska komma tillbaka riktigt stark i Strängnäs. Inget är över än och målet är helt klart att vinna RallyX Nordic. (SkD)

×