Efter sina två mål mot Bjärred leder Eslövs BK:s Kim Jeppsson den södra division 3-seriens skytteliga. Arkivbild

EBK-Kim i skytteligatopp

FOTBOLL Eslövs BK går fram som en ångvält i fotbollens division 3 södra.

Mot Bjärreds IF tog ”höstens lag” sin sjunde raka seger, 5-1 på Borgeby idrottsplats. På kuppen tog sig EBK förbi Kulladals BK och upp på tabellens tredjeplats.
– Vi möter Kulladal på fredag, påpekar Peter Olsson, EBK-tränaren.
Bättre än trea kan dock inte EBK sluta i årets serie. Upp till delade serieledarna Nosaby och Olympic är avståndet tio poäng. EBK har kvar att spela bara tre matcher och kan sålunda ta högst nio poäng till.

– Folk påpekar att det var synd att vi inte tog fler poäng i våras, men då var vi ju inte bättre, säger Peter Olsson och låter oss förstå att det inte är lönt att gräma sig över den saken.
Mot nästjumbon Bjärred var EBK bra bara i en kvart. Det räckte.
– Vi trampade gasen i botten från start och fick 1-0 nästan direkt, 2-0 efter tio minuter och 3-0 en stund senare. De sista 30 minuterna av halvleken var avslagen. Den andra var direkt dålig från vår sida. Då var det Bjärred som försökte och hade mest boll. Vi fick många chanser på omställningar, berättar Peter Olsson.

Kim Jeppsson gjorde 1-0 efter tre minuter och var siste man på målet som gav 3-0. Detta var Jeppssons 15:e mål i årets serie, ett mål som tog upp honom i treans skyttaligatopp.
I den andra halvleken gjorde Pontus Gressman EBK:s två mål.
– Vi spelade den sista kvarten med bara tio man eftersom vi gjort byten och inte kunde ersätta Eldar Selimovic när han blev skadad, upplyser Peter Olsson.

×