Gustav Thunander älskar att laga mat, men tycker det är tråkigt att äta den själv. Foto: Oscar Schau
Maten får gästerna genom köksfönstret.

Han bjuder okända på mat

Malmö Varje tisdag och onsdag serverar Gustav Thunander en tallrik nylagad mat från sitt fönster.
Alla får tävla om krubbet genom att kommentera på hans Instagramkonto, där det gäller att vara snabbt ute.

Gatan vid Triangelstationens södra uppgång var nästan helt tom på folk.
Men plötsligt öppnades ett fönster och Gustav Thunander stack ut, med ett stort leende på läpparna och med en ångande matlåda i handen.
Måltiden, torskrygg med oliv- och fänkålsragu med vitvinssås och limegremolata, var dock inte till honom själv, utan ska smörja en okänd människas mage.
Idén att skapa en Instagramkonto och bjuda tidigare okända människor på mat några gånger i veckan föddes för omkring ett halvår sedan.
– Jag tycker mycket om att laga mat, men tycker mindre om att äta själv. När jag har lagat mat och tycker att det smakar bra så vill jag gärna få lite feedback, säger Gustav Thunander och plockar med disken.
– Min tjej jobbar i Lund och jag själv hemifrån, så jag kan inte laga mat till henne. Det var så idén föddes – jag vill laga och bjuda på mat.

Gustav Thunander har bara varit igång i några veckor, men har redan omkring 71 följare på kontot ”Kapellgatan18”. Där lägger han upp en bild på dagens rätt varje tisdag och onsdag, och väntar på att någon ska göra anspråk på maten.
Vinner gör de två som kommenterar på bilden först.
– Men det är mycket möjligt att det finns mat för fler om jag gör till exempel en gryta i framtiden, säger Gustav Thunander.

Det har slagit honom att folk kanske kan vara en aning misstänksamma mot hans matlagning. Men de behöver inte vara oroliga, menar han.
– Jag har ju tänkt tanken att folk kan misstänka att jag lägger något i maten. Men vem skulle tjäna på det, jag har inte ambitionen att förgifta folk, säger Gustav Thunander och skrattar.

Än så länge finns det inget mål med projektet förutom att ha roligt, enligt Gustav Thunander. Han kommer att fortsätta tills han tröttnar.
– Det är ganska många som undrar vad slutmålet är, men det vet jag inte. Jag har precis kommit igång och just nu är det roligt. Vi får se hur länge jag orkar, säger Gustav Thunander.

Dagens fråga

Kommer Sverige att ta VM-guld i fotboll i år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Tv

×