Dino Islamovic fastställde TFF:s segersiffror mot Gais till 2-0. Foto: Björn Sandberg
Jubel och glädje i TFF. Foto: Björn Sandberg
En applåd för TFF. Dino Islamovic (till vänster) och lagkapten Salif Camara Jönsson tackar hemmapubliken på Vångavallen för stödet. Foto: Björn Sandberg

Formstarkt TFF sneglar uppåt

FOTBOLL Trelleborgs FF:s jakt på en plats i 2018 års fotbollsallsvenska går vidare med oförminskad intensitet.

Tack vare måndagskvällens 2-0-seger hemma på Vångavallen mot Gais befäste TFF tredjeplatsen, kvalplatsen uppåt, i superettan
Till fyran Falkenberg drygades försprånget ut till fyra poäng. Till tvåan BP, på allsvensk direktplats, har TFF ”bara” fem poäng och till ledande Dalkurd sex poäng.

– Vi fortsätter flåsa de två i täten och har absolut inte gett upp hoppet om att gå upp direkt. Vi kör, så får se hur långt det räcker, deklarerar Patrick Winqvist, TFF-tränaren, utan att för den skull blunda för det faktum att tredjeplatsen alls inte är säkrad.
Mot Gais avgjorde formstarka TFF, som tagit 25 poäng av 30 möjliga på de tio senaste omgångar (åtta segrar, en oavgjord i derbyt mot HIF och bara förlust mot BP) med två mål efter paus.
1-0 gjorde Erik Andersson i matchminut 56 efter en soloräd mot ett passivt bortaförsvar.
2-0 petade Dino Islamovic in i öppen bur efter suveränt förarbete av Anton Tideman och Salif Camara Jönsson. Då återstod det bara tio minuter att spela.

Islamovic hade dessförinnan i fritt läge misslyckats att överlista Gais-keepern Damir Mehic.
Den vasse anfallaren låg också bakom de få farliga chanser TFF hade i den första halvleken, då annars Dusan Djuric i Gais var närmast att spräcka målnollan.
– Vi var tydliga i organisationen, vi hittade rätt i positionerna, vi lyckades neutralisera dem. Det kändes tryggt, summerar en nöjd Patrick Winqvist.

×