Örebros lagkapten Nordin Gerzic överglänste ganska lätt sin motsvarighet i MFF – Markus Rosenberg. Foto: TT

Vindheims första mål hjälpte inte MFF

MALMÖ Andreas Vindheim gjorde sitt första allsvenska mål när han gav sitt MFF ledningen borta mot Örebro. Men det hjälpte inte. Hemmalaget kvitterade och åsamkade på stopptid Malmölaget dess andra raka bortaförlust.

– Målet? Det betyder ingenting nu när vi fick noll poäng, konstaterade Andreas Vindheim i Cmore.
Han var en av de bästa på planen i ett annars tämligen blekt Malmö FF som kom till match utan Jo Inge Berget och Anders Christiansen.
– Det ska inte ske att vi förlorar när vi tagit ledningen, men det gjorde det ju ändå. Örebro gjorde en bra match, sa Andreas Vindheim
I den första halvleken var det Örebro som förde spelet och skapade de bästa chanserna, men MFF kom undan med 0-0 i halvtid – vilket fick Oscar Lewicki att döma ut lagets prestation:
– Riktigt dåligt av oss i första halvleken. Vi var bra i kanske två minuter, sedan slarvade vi, slog bort passningar offensivt och tappade för många dueller defensivt, sa Lewicki till Cmore.
I den andra halvleken började MFF bättre, med ett något högre tempo och bättre skärpa. Der gav utdelning. Efter en hörna i 49:e matchminuten nickades bollen bort av ÖSK-försvaret men inte bättre än att det hamnade på Andreas Vindheims fötter. Han drog på en pressad stramare som gick in vid vänstra stolpen.
Men Örebro reste sig från den snytingen och i 60:e minuten var det dags för en hemmahörna, som landade hos lagkaptenen Nordin Gerzic. Han sköt direkt och MFF-målvakten Johan Dahlin hann inte få ihop benen: 1-1 kom efter tunnel på målvakten.
Kingsley Sarfo hade en toppchans att ge MFF ledningen igen, men hans frispark tog i ribban efter 75 minuters spel.
MFF-tränaren Magnus Pehrsson gjorde oväntat nog ett defensivt byte: Rasmus Bengtsson ersatte Mattias Svanberg. Efter lite ommöbleringar i backlinjen flyttades Andreas Vindheim upp på mittfältet i stället för Svanberg.
Men det hjälpte inte – och inte heller att Carlos Strandberg byttes in i stället för en blek Alexander Jeremejeff på topp för då var det bara sju minuter kvar av matchen.
MFF som vunnit flera matcher på stopptid den här säsongen fick nu finna sig i att förlora på samma sätt sedan Nahir Besara (delad skytteligaledare i allsvenskan) avgjort från nära håll efter ett mycket snyggt ÖSK-anfall.
Det innebar också att MFF nu spelat tre matcher i rad utan seger och den fem år långa sviten av matcher utan förlust mot just ÖSK sprack.
För hemmalagets nya tränare Axel Kjäll var det en häftig start på jobbet.

×