ÖREBRO 20170910 Örebros Nahir Besara gör segermålet 2-1 på MFF målvakten Johan Dahlin under söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Örebro SK och Malmö FF på Behrn Arena. Foto: Conny Sillén / TT / kod 9094
FC Rosengårds Glodis Perla Viggosdottir och Linköpings FC Marija Banusic under söndagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan FC Rosengård och Linköpings FC på på Malmö IP. Foto: TT

Gulddrömmen lever för FC Rosengård

FOTBOLL FC Rosengård ser till att hålla liv i den allsvenska guldstriden.

– Det är inte kört för oss än, säger ”Ali” Riley om det allsvenska guldracet efter 2–2 hemma mot serieledande FC Linköping i en dramatisk seriefinal på Malmö IP.
FC Rosengård har en mängd skador i truppen just nu, inte minst på landslagsspelarna Lotta Schelin och Lina Nilsson, och samtidigt försvann en rad nyckelspelare i somras. Ändå visade FC Rosengård på söndagen att laget fortfarande har stora kvaliteter i sitt spel.
Efter ett par darriga insatser på sistone, så var det ett fokuserat och heltaggat FCR-lag som kom till spel, och som visade att man ville plocka in Linköpings försprång i tabellen.
Men trots ett massivt spelövertag, så var det Linköpings spetskvaliteter som gav hemmalaget en rejäl uppförsbacke. Två avslut hade gästerna på mål i hela matchen. Det gav en 2-0-ledning, där det andra målet kom blott 24 sekunder in på den andra halvleken.
– Fast tjejerna visar verkligen upp en god moral och bra inställning, när de hämtar upp det underläget, konstaterar tränaren Jack Majgaard Jensen.

Först kom 1-2-reduceringen via en pricksäker frispark av Iva Landeka, som skyttedrottningen Ella Masar McLeod läckert nickade in i nätmaskorna.
Och, med bara några minuter kvar att spela, så kom sedan det viktiga 2-2-målet genom en distinkt nick av isländskan Glodis Perla Viggosdottir efter ett perfekt inlägg signerat ytterbacken Alexandra ”Ali” Riley.

I slutminuterna, som bjöd på kalabalik och polsk riksdag, där ett förvirrat domarteam missade en till synes solklar frilägesutvisning på en Linköpingsback, så försökte hemmaspelarna förgäves forcera in ett segermål.
– Vi visar i dag att vi är ett bättre fotbollslag än Linköping, slår dansken Jack Majgaard Jensen bestämt fast.
Jovars, 14-2 i avslut och 10-2 i hörnor, säger väl det mesta. Ett ängsligt och passivt Linköping visade inga guldtakter, men försprånget ned till FC Rosengård är fortfarande fyra poäng.
Östgötalaget sitter alltså kvar i guldsitsen.
– Nu tar vi varje match som är kvar som en serie-final, vi ska ta tre poäng varje gång. Gör vi det så tror jag på en bra chans att vinna pokalen, säger Ali Riley.

Den 29-åriga nya zeeländska landslagsspelaren är en av klubbens kulturbärare.Hon har tre SM-guld med FCR, och höll något av ett brandtal på presskonferensen efter matchen.
– Vi går igenom mycket med skador, spelare som försvinner, och unga spelare som ska in i laget. Samtidigt spelar flera på ovana positioner, och jag är så stolt över vår insats, även om det inte räckte till en seger.
Sju omgångar återstår nu av damallsvenskan, och guldstriden rasar vidare.

×