Friluftsbadet i Svedala rustas upp och förnyas för 5,5 miljoner kronor. Bassängerna får gummidukar invändigt och hela utemiljön ska göras om med gummimatta vid bassängerna, nya planteringar med mera. RITNING: Edge arkitekter
Badet ska även få en lekplats med bänkar. Arbetena ska vara klara när badet öppnar nästa år. Nya träd, planteringar och staket ingår också i upprustningen.

Friluftsbadet rustas upp för 5,5 miljoner

SVEDALA Friluftsbadet i Svedala rustas upp för 5,5 miljoner kronor. Bassängerna ska få gummidukar invändigt och en rad andra åtgärder gör att badet lär kännas mycket mera inbjudande när det öppnar nästa säsong.

En del av upprustningen har redan inletts.
– Vi har byttt ut allt sanitetsporslin, berättar kultur- och fritidsnämndens ordförande Birgitta Delring (BP). Vi har också målat flera byggnader utvändigt.
– Nu fortsätter vi med en rad andra förbättringar och där kommer att bli jättefint.
Nu under hösten kommer bassängerna att få en liner, en gummiduk. Därmed kommer man tillrätta med problemen med grumligt och mjölkigt vatten. Detta har orsakats av utfällning från färgen i bassängerna.

Många besökare upplever också att badet är sterilt. Betongplattorna är slitna och gamla. Här finns sättningar med ogräs emellan. Plattorna kommer att bytas ut. Badet stod klart 1973 och sedan dess har det inte gjorts några riktigt stora investeringar.
Sedan tidigare finns det sju miljoner kronor avsatta till renovering av ytskiktet. Den renoveringen blev betydligt billigare. Alla åtgärder som man beslutat om nu uppgår till en total kostnad av 5,5 miljoner kronor.
– Intill bassängerna kommer det att läggas en halksäker gummimatta i olika färger och mönster. Vi kommer också att satsa på en roligare miljö för de mindre barnen med en lekplats och nya sittmöbler vid barnbassängen, fortsätter Birgitta Delring.
På området planteras också nya träd. Nya planteringslådor och växter ingår också i storsatsningen på friluftsbadet.

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×