Tareq Taylor är en internationellt välkänd tv-kock. Foto: Claes Hall/Arkiv
Marie Skogström har tidigare varit med på Dessertmästarna i Kanal 5. Foto: Magnus Selander/Kanal 5

Två kända Malmökockar i Kockarnas kamp

På måndag är det åter dags för Kockarnas kamp. I den skånska ladan ser vi bland annat två kända Malmökockar som ska vara med och kämpa om den ärofyllda pokalen.

Det är dels den kände tv-kocken Tareq Taylor och dels kockveteranen Marie Skogström, som är redo att utmana kockvärlden i årets säsong av Kockarnas kamp.

Tareq Taylor är internationellt välkänd och har jobbat med tv-program som Trädgårdstider, Go’kväll och Tusen år till julafton samt Tareq Taylor’s Nordic Cookery som sänts i över hundra länder. I ryggen har han trettio år som kock och driver numera restaurangen Kockeriet i Malmö.

Marie Skogström är en tuff kockveteran med många restauranger i Malmö och London på sin meritlista. Sedan 1999 driver hon restaurangen Mat & Vin Slottsparken i Malmö tillsammans med sin man Peter Skogström som vann Kockarnas kamp 2015. Nu är det Maries tur!

– I år bjuds de äldre rutinerade kockarna på stenhårt motstånd av sina yngre lovande kollegor. De är vinnarskallar hela gänget och är beredda att göra allt för att ta hem segern, säger Johan Janrell, exekutiv producent på TV4 i ett pressmeddelande.

De övriga som tävlar om den åtråvärda titeln är Linn Söderström, Stockholm, Jonas Svensson, Stockholm, Viktor Westerlind, Stockholm, Richard Waje, Göteborg, Erik Videgård, Stockholm och Carl Ishizaki, Stockholm.

Kockarnas kamp leds i vanlig ordning av Pär Lernström. Programmet sänds i åtta delar.

 

Läs mer:

×