Foto: TT/Arkiv

95-årig kvinna rånad och misshandlad

MALMÖ Flera män rånade och misshandlade en 95-årig kvinna på Lorensborg.
De höll också fast henne och hindrade henne från att larma polisen.
Kvinnan sov när de delvis maskerade männen slog till. Och rånet pågick mitt i natten under en och en halv timme.

– Kvinnan har varit med om något helt fruktansvärt. Hon har inga allvarliga fysiska skador. Men mår givetvis mycket dåligt av det som har hänt, säger Nils Norling, presstalesman vid Malmöpolisen.

Det är kontanter och många värdesaker till stora belopp som försvunnit från 95-åringens hem. Men det är ännu oklart exakt vad det är.
Kvinnan larmade själv polisen efter att de okända männen hade försvunnit.

Det var fler än två gärningsmän som utförde dådet. De var svartklädda och delvis maskerade, men det är oklart om de även var beväpnade.
Misshandeln har inte bestått av några slag. Och männen har inte heller bundit sitt offer.
– Men rånarna har istället knuffat till kvinnan och tryckt ner henne, allt för att hindra henne att från att röra sig, berättar Nils Norling.

Polisen vädjar nu till allmänheten om tips. Det kan bland annat gälla observationer av bilar och personer som rört sig i området på Lorensborg och Dammfri under den aktuella tiden.
Kvinnan bor i ett fristående hus. Och polisen utesluter inte att männen varit i området kring hennes hem tidigare och rekognoserat. Och att det i så fall kan ha hänt även på dagtid.
Teknisk undersökning har gjorts i huset och det har hållits förhör med kvinnan. Polisen knackar även dörr i området för att höra om närboende gjort några observationer i direkt anslutning till händelsen eller vid andra tidpunkter.

– Gärningsmännen har troligtvis haft bil, men det är ännu inget som är klarlagt, säger Nils Norling.
Händelsen rubriceras av polisen som grov stöld i bostad, olaga frihetsberövande och misshandel.
Det var halv fyra på natten mot torsdagen som rånarna tog sig in i huset. 95-åringen vaknade av att de höll på att bryta sig in.
Och först vid femtiden på morgonen ska de ha lämnat bostaden.
– Det är ovanligt att någon slår till på det här sättet mitt i natten. Och det är även mycket ovanligt att det är ett så långt förlopp som en och en halv timme.

– Vi kommer nu att undersöka om något liknande kan ha inträffat på annat håll i landet den senaste tiden, säger Nils Norling.
Polisen ser i nuläget ingen koppling till ett liknande dåd som inträffade en kväll tidigare i veckan mot en 50-årig kvinna i Limhamn.
Och man tror inte heller att det är samma rånare som ligger bakom händelsen för en tid sedan när en 100-årig kvinna fick besök av flera personer mitt i natten som utgav sig från att komma från hemtjänsten.

Dagens fråga

Missar du ofta att äta frukost?

Loading ... Loading ...
×