Emmely von Appen-Engström och Linda Svahn träffades för första gången på måndagen när de båda startade en sju terminer lång utbildning till förskollärare. 8Foto: Lennart Larsson

Sista terminsstarten som Malmö högskola

MALMÖ
Massor med nya studenter, massor med frågor, nya miljöer och regler och krav – på måndagen var det dags för sista terminsstarten på Malmö högskola som högskola.

För de nya studenterna kan terminsstarten vara förvirrande. Massor med information och intryck ska sorteras och smältas.
Blivande förskollärarna Emmely von Appen-Engström och Linda Svahn, som bekantat sig i kön till utdelning av skolans multikort, bekräftar bilden.
– Det är så mycket information men ändå så många frågor. Det har varit väldigt mycket som ’så här byggs kursen upp och det gör vi här och det gör vi där och detta ska vi göra termin sex’. Det är nästan så man vill säga ’men nu har vi termin ett, kan vi inte börja där’, skrattar Emmely von Appen-Engström.

Anders Olsson, utbildningschef på fakulteten för lärande och samhälle, är väl medveten om att de nya studenterna möter mycket information under de första dagarna på högskolan.
– Kursstarterna ser i och för sig lite olika ut men det är mycket information. Och man ska lära känna varandra, få veta vad det innebära att studera på högskola och vilka resurser som finns. Som student blir man nog rätt överväldigad av allt som man möter så vi försöker att undvika korvstoppning i början utan försöker återkomma längre fram.
Vissa studenter måste också sysselsätta sig med att ordna bostad, något som Emmely von Appen-Engström och Linda Svahn dock slipper. Svedalabon Emmely von Appen-Engström tänker ta tåget och Malmöbon Linda Svahn cykeln.
– Det kommer att bli tåget. Jag tog bilen i dag men det dyrt att parkera.

Duon startar nu en utbildning för att efter sju terminer gå ut som förskollärare.

Vad förväntar ni er av utbildningen?
– Att den blir kul och lärorik och att man känner att nu har man hittat rätt, tycker Emmely von Appen-Engström.

När nästa termin startar, våren 2018, byter Malmö högskola titel och blir universitet.
Någon större skillnad när det gäller startproceduren kommer det dock inte att medföra.
– Vi omfattas ju av samma krav och åtaganden som tidigare. Det universitetsstatusen bidrar med är fler pengar till forskning och en ökad självständighet.

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×