YIF avslutade med seger

HANDBOLL Efter storstryk mot två tyska Bundesligalag, 22-31 i fredags mot SC Magdeburg och 26-34 på lördagskvällen mot MT Melsungen, avslutade Ystads IF:s handbollskrigare helgens träningsturnering i Tyskland, Internationales Klaus Miesner Gedenkturnier i Ilsenburg, med välkommen seger mot polska Wisla Plock, 32-28.

– Ett bra avslut och ytterligare ett kliv i rätt riktning i jämförelse med de två tidigare matcherna, tycker Oscar Carlén, den assisterande tränaren, efter söndagsförmiddagens seger.
I huvudtränaren Jerry Hallbäcks frånvaro (med Sverige på U19-VM) ledde Carlén laget i de tre matcherna i Tyskland i par med kollegan Magnus Lindén.
Hem till Ystad åkte de med mungiporna uppåt.
– Det har stadigt gått åt rätt håll från match till match. Vi har fått testa olika saker och fått gå runt på alla spelarna. Vi har fått riktigt bra matcher mot bra motståndare, summerar Oscar Carlén.
I lördagsmatchen mot Melsungen började YIF med Anders Persson i mål framför ett 6-0-försvar.
– Vi blev helt manglade. Melsungen är tyska ligans tyngsta lag. De kom med en jäkla kraft, berättar Oscar Carlén.
I den andra halvleken gick YIF över till ett offensivt 5-1-försvar med nyförvärvet från OV Helsingborg, 30-årige makedoniern Jane Chvetkovski, i målet.
– Vi fick stopp på deras fart. Vi jämnade ut spelet, utan att för den skull få några enkla mål. Framåt hittade vi ytor och fick deras försvar i gungning, säger Oscar.
Efter två förluster fick så YIF:arna känna segern sötma i sista matchen.
– Polackerna var inte bra som de tyska lagen. De var mera humana, medger Oscar.
– Vi testade två varianter av offensivt försvar och båda fungerade bra. Vår förstahalvlek var riktigt bra. Vi gick ner oss en kvart i mitten av den andra halvleken, men i övrigt var det en väldigt stabil insats.
Anders Persson och Jane Chvetkovski delade åter på målvaktsansvaret och var bra. Linus Andersson, som missade fredagsmatchen på grund av skadekänning, lyfte sig rejält och imponerade både i försvaret och i offensiven. Unge talangen Ludvig Hallbäck, som följt pappa Jerry till Ystad från Kungsbacka, visade takter som lovar synnerligen gott inför säsongen som komma ska.
På torsdag går YIF:s försäsongsförberedelserna vidare med match i Ystad mot seriekollegan Karlskrona.

×