Foto: TT
Skottlossningen inträffade i Föreningarnas hus i stadsdelen Sofielund på söndagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT

Tre skadade vid skottlossning på fest

Malmö Skottlossning utbröt under söndagsmorgonen på en fest i Föreningarnas hus på Ystadvägen. Tre män i 20-25-årsåldern fördes till sjukhus, varav två med livshotande skador.

Det var strax innan klockan sex på morgonen som skottlossningen utbröt. Upp till hundra människor befann sig vid tidpunkten i lokalen när ett okänt antal gärningsmän började skjuta omkring sig.
– Det var mellan 50 och 100 personer där och det ska ha varit någon slags fest, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.

Tre män i 20-25-årsåldern skottskadades vid skjutningen, och för två av dem rör det sig enligt Region Skåne om livshotande skador. Den tredje undkom med lindriga skador.
Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp.

Ingen person har gripits och det är oklart hur många gärningsmännen var.
– Det finns lite olika vittnesuppgifter om det, säger Calle Persson.

Flera vittnen hördes av polis direkt på platsen under morgonen, och ytterligare ett flertal hörs under dagen och kvällen. Under måndagen kommer ytterligare vittnen att höras för att klargöra bilden av händelseförloppet.
– Det är ett ganska omfattande förhörsarbete som gjorts och som kommer att göras. Sen kan det finnas vittnen som vi inte vet finns än. Alla har såklart inte sett hela händelseförloppet, men många har sett delar av det.

Bilden av gärningsmännen är under söndagseftermiddagen fortfarande oklar, och det är ännu inte fastställt huruvida det var en eller flera gärningsmän som avlossade skotten. Klart är i alla fall att det var flera personer som efter skottlossningen lämnade lokalen i bil, och att polisen är intresserad av att hitta dessa personer.

Polis posterades under söndagen ut vid Akuten i Malmö för att skydda både sjukvårdspersonalen och de skottskadade männen.
– När det är någon som vill någon så illa att man skjuter dem såhär så kan vi inte utesluta att att det är någon som vill gå in och ”avsluta jobbet”, för att använda ett lite slitet uttryck. Vi står där för att se till att det inte händer något.

Vet ni något om vad som ligger bakom händelsen?
– För oss är det i princip egalt just nu. Det viktigaste är hur och vem som gjort det. Varför är alltid en senare fråga. Det viktigaste för oss är att binda en gärningsman till brottet.

Lokalen – som enligt Skånepolisen ägs av kommunen och tillhandahåller verksamhet för olika föreningar – spärrades under söndagen av för teknisk undersökning, och all trafik på Ystadvägen i riktning mot centrum stoppades fram till tio på morgonen. Vid den tekniska undersökningen av brottsplatsen säkrade polisen ”vissa fynd” som skickats på analys. Vad det rör sig om för fynd vill polisen inte gå in på. Vidare undersöker man om det finns kameror i det aktuella området som kan ge ytterligare information om händelsen.

 Polisen är intresserade av att få in eventuella iakttagelser gjorda på och runt den aktuella platsen på Ystadvägen, runt 06 på söndagsmorgonen. Dessa kan lämnas till Polisen på 114 14.

 

 

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

  • Nej (70%, 408 Röster)
  • Ja (30%, 175 Röster)

Antal röster: 583

Loading ... Loading ...
×