Pia Holmström var nöjd med att ha köpt ett armband på Höörs marknad. Hon gillar det årligen återkommande evenemanget. Foto: Tobias Lagerholm
Höörs marknad. Foto: Tobias Lagerholm
Bo och Carina Lindén åker runt och säljer garn på marknader i halva Sverige. Foto: Tobias Lagerholm
Höörs marknad. Foto: Tobias Lagerholm
Anita och Göran Gartvik strosade runt på marknaden. Foto: Tobias Lagerholm

Många trivdes på marknaden

höör Mest folk på lördagen och något mindre på söndagen. De säljare och besökare som SkD pratade med på söndagen var nöjda med Höörs marknad som nästa år firar 30-årsjubileum.

– Här är lite mer gemenskap än på andra marknader. Alla går ur huse, sade Höörsbon Pia Holmström som var en av tusentals besökare.
Hon hade redan slagit till på ett armband i lammskinn och var på väg för att köpa munkar.
– Jag tycker det är gott, haha. Det är trevligt när det händer något här i Höör och det har blivit bra med Partyfabriken, sade hon.
Besökarna Anita och Göran Gartvik var av samma åsikt.
– Vi har varit på Sjöbo marknad tidigare i sommar men här är det mer familjärt. Det är lättare att gå runt, sade Anita Gartvik.
– Det är kul att det händer något. Sen är det ju samma människor som står och säljer här som på de andra marknaderna. Det blir lite samma, sade Göran Gartvik.
Garnsäljarna Carina och Bo Lindén snittade tidigare över 100 marknader på ett år. Åldern har tagit ut sin rätt med allt körande. Men fortfarande åker paret runt i halva landet för att sälja garn.
– Höörs marknad är relativt liten och lättillgänglig. En bra grej är att de inte tar in alltför många säljare med samma sortiment.
– Söndagen är generellt lite segare eftersom folk sover längre då, säger Carina Lindén.

Vilken är den bästa marknaden i landet?
– Oxhälja i Filipstad. Man säger att Kivik är större men det stämmer inte. Man har 1 500 knallar i Oxhälja så det blir en otrolig rusning, sade Carina Lindén som planerar att åka runt och sälja på marknader till mitten av oktober.

Dagens fråga

Har du varit ute och seglat någon gång?

Loading ... Loading ...
×