Cornelia Lister i fokus efter segern i spanska ITF-tourtävlingen på Gran Canaria. Foto: Privat

Första singeltiteln för Lister

TENNIS Så har då Fair Play-spelaren Cornelia Lister tagit sin första singeltitel på ITF-touren.

19 dubbeltitlar hade hon på sin ITF-tour-meritlista innan den första i singel kom. Sent på lördagen vann Lister 15 000-dollarsturneringen BP Ultimate Las Palmas de Gran Canaria i Las Palmas. I finalen besegrades italienskan Gaia Sanesi, rankad 510 i världen, i två raka set: 6-4, 6-4. Finalen blev jämn, men Cornelia servade bra och bröt italienskans serve i slutet av första set och direkt i andra. Vid ställningen 5-4 servade 23-åringen hem första singeltiteln i karriären.
Cornelia, som vann fem matcher i turneringen och spelade strålande grustennis, var illa ute i åttondelsfinalen mot spanjorskan Lucia Marzal Martinez, men vände underläge till seger (4-6, 6-2, 6-4). Därefter vann hon både kvarten (mot Lucia Cortez Llorca från Spanien) och semin (Melanie Klaffner, Österrike) utan att tappa set.

×