Sydney Berlin. Foto: Fair Play TK

Dubbla JSM-silver för Berlin

TENNIS Malmöklubben Fair Plays Sydney Berlin kan blicka tillbaka på en framgångsrik tävlingsvecka i Båstad med JSM-silver i både singel och dubbel.

Berlin var toppseedad i flickornas 18-årssingelklass och och inledde tävlingen med segrar mot Vetlandas Ellen Larsson och Lidingös Jacquline Nylander Altelius.
Kvartsfinalen mot SALK:s Molly Helgesson blev en tuff drabbning, men Sydney var starkast och vann med tresetaren med siffrorna 5-7, 6-3, 6-3.
Efter en stabil insats i semin mot Elfsborgs Tuva Lindsten (6-1, 7-5) förlorades en tresetsfinal mot Märta-Louise Söderberg, Helsingborgs TK (4-6, 6-1, 3-6).
Det blev även ett silver för Sydney i 18-flickdubbeln, detta med Jacquline Nylander Altelius som partner. Paret vann tre matcher på vägen fram till final och fick slita hårdast i semifinalen mot fjärdeseedade Molly Helgesson, SALK/Rebecca Ehn, Lidköpings TK.
Berlin/Nylander Altelius tappade andra set i semin, men säkrade finalplatsen i matchtiebreak. Segersiffrorna skrevs till 6-3, 4-6, 10-5. I finalen blev det sedan förlust i två raka set mot toppseedade Ida Ferding, Västerås-Fridnäs TK/Alexandra Viktorovitch, KLTK (4-6, 0-6).
På pojksidan tog Simon Wibler ett JSM-silver i dubbel i par med Adam Svensson, Kalmar TK.
Wibler/Svensson vann sina tre första matcher i PD18-klassen i raka set och tog därefter hem en svängig semifinal mot Oliver Andersson, Huddinge TK/Nikola Slavic, Enskede LTK (7-6, 3-6, 10-6). Mot Johan Garpered/Erik Grevlius, KLTK, i finalen tog segerraden slut. Stockholmarna vann med 6-2, 6-3.

×