Tillbaka på ”mammas gata” trivdes Lina Nilsson som fisken i vattnet. I bakgrunden FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran. Foto: Jonny Nilsson
Ystadfostrade Lina Nilsson ställde givetvis upp för sina beundrare. Foto: Jonny Nilsson
Lina Nilsson signerade bland annat en YIF-matchtröja, IFK:are som hon är...
Kenneth Mattsson och Jack Majgaard Jensen hade ett bra snack med sina adepter efter träningspasset på lördagsförmiddagen i Ystad. Foto: Jonny Nilsson
Mitt i höstsäsongen lämnar Jack Majgaard Jensen uppdraget som tränare för FC Rosengårds allsvenska damlag. Foto: Jonny Nilsson/Arkiv
Dagen efter matchcomebacken för FC Rosengård, och de två målen mot Bröndby, hade FC Rosengårds senaste trupptillskott, Caroline Seger, inte svårt för att plocka fram skrattet. Foto: Jonny Nilsson
Lotta Schelin skrev autografer så att pennan glödde. Foto: Jonny Nilsson

Tillbaka på ”mammas gata” i Ystad

FOTBOLL För Lina Nilsson var lördagsförmiddagens träningspass ett i mängden, men ändå ett som stack ut. Med sitt allsvenska FC Rosengård gjorde 30-åringen en träning på ”mammas gata” på idrottsplatsen där fotbollskarriären en gång i tiden sköt fart.

– Jag älskar den här idrottsplatsen, den är en av de allra vackraste som finns. Kul att vara här igen, låter Lina meddela efter det lite drygt en och en timme långa träningspasset på Sandskogens idrottsplats i Ystad.
Idrottsplatsen i Ystad har förvisso både bytt namn och skepnad sedan hon lämnade IK Pandora för fortsatt satsning uppåt.
Det har gått ett halvt liv sedan dess…
Hon var 15 när hon lämnade Ystad för Sjöbo IF.
Nu är hon 30.
Men moderklubben är inte Pandora. Det är IFK Ystad.
– Där började jag när jag var tre år och var kvar tills jag var tolv. IFK är klubben i mitt hjärta. Alla i familjen är röda. Men jag gillar även Pandora. Där debuterade jag som senior och spelade mina första A-lagsmatcher. Och Sjöbo. Ja, vi hade ett jättebra lag där.
Efter tre år i Sjöbo IF valde Lina Nilsson att testa sina vingar på högsta svenska nivå. Det blev Malmö FF. Lina har sedan dess sett MFF bli LDB Malmö och därefter FC Rosengård.
Efter 72 A-landskamper har hon vinkat farväl till blågult.
– Ja, det är ett avslutat kapitel. Jag är nöjd med vad jag åstadkommit.
Kontraktet med FC Rosengård går ut efter den här säsongen och hon varken vill eller kan uttala sig om sin fotbollsframtid. Men att avrunda karriären i Pandora, eller Sjöbo för den delen, är inget som lockar nämnvärt.
– Fast man ska aldrig säga aldrig…
Bakom sig har hon en skadefylld vår.
– Jag har haft problem med ryggen och vaden. Men jag är fit for fight igen. Nu känns det bra, låter hon meddela.
Hon spelade match med FCR på fredagskvällen mot Bröndby, tränade i Ystad på lördagen och spelar match igen på måndagskvällen mot IFK Simrishamns P16-lag.
Efter det skjuter allsvenskan åter fart med match mot Eskilstuna. Med den inleds höstens jakt på det allsvenska guldet.
– Vi har tappat spelare och fått spelare. Det är ett delvis nytt lag vi har att bygga upp och få ihop. Men kommer att gå bra.
Hon gillar att FCR lyckats värva hem Caroline Seger.
– En klasspelare. Ett lyft!
Efter träningens slut på Sandskogens idrottsplats blir det snack på familj och vänner, fotografering med beundrare och autografskrivning.
– Kul att träffa folk man känner. Och kul att få visa upp sig här i Ystad. Det är ju inte alla som kan åka till Malmö för att se oss.

×