Peter Madsens hemmabyggda ubåt. Foto: Skånska Dagbladet / Arkiv
Dansk kustbevakning och ett bärgningsfartyg vid platsen där ubåten Nautilus sjönk söder om Dragör på fredagen. Dykare jobbar med att bärga ubåten under lördagen. Foto: Johan Nilsson / TT

Försvunna kvinnan kan ha fångats på film

Öresund En 30-årig skånsk journalist försvann i samband med att hon åkte ut med en dansk uppfinnare i hans ubåt i Öresund. Dansken är misstänkt för dråp och under dagen kommer åklagare besluta om han skahäktas.

Peter Madsen greps på fredagen, misstänkt för att ha dödat den 30-åriga kvinnan som under torsdagen följde med Madsen ut med båten, och som sedan dess är spårlöst försvunnen.
Hon anmäldes saknad av sin pojkvän 02.30 natten till fredag. En vän till kvinnan efterlyste henne under fredagen på Facebook och undrade om det var någon som hade sett henne.

Peter Madsens hemmabyggda ubåt sjönk i samband med att Madsen räddades från den. Enligt Ekstra Bladet misstänker polisen att Madsen sänkte ubåten med vilje för att ”sopa igen spår”.
Själv hävdar Madsen att han släppte av henne på Refshaleøen halv elva på torsdagskvällen.

En krögare vid namn Bo Petersen har sin restaurang strax intill det ställe där Madsen uppgett att kvinnan steg i land, och han menar att om det är som Madsen säger så borde hon ha fångats på film.
– Det är lyckligtvis så att vi har videoövervakning på hela vårt område. Vi hoppas att det kan bidra till att lösa det här mysteriet, säger Bo Petersen till danska Ekstra Bladet.
Bo Petersen säger att han tittat igenom övervakningsfilmen och överlämnat den till dansk polis. Vad filmen visar vill han inte kommentera för tidningen.

Under lördagsförmiddagen hölls häktningsförhandlingen. Peter Madsen nekade till anklagelserna och sa att han ”mycket gärna” vill förklara vad som hänt, enligt DN.
– Jag har någonting jag verkligen vill säga senare, sa han.

Runt kvart över tio på lördagsförmiddagen inleddes bärgningen av ubåten.

Svensk polis följer ärendet men jobbar inte aktivt med det.
– Eftersom anhöriga tog sig till Danmark och tog kontakt med polisen där så är det ett heldanskt ärende. Just nu har vi inga insatser här, men vi kommer bistå dansk polis i ärendet om de behöver hjälp, säger Anna Göransson, informatör vid polisens ledningscentral.

Den 30-

Läs mer:

Dagens fråga

Längtar du till ishockeysäsongen?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×