Bilbrand nära sprida sig till hus

Tjörnarp Brandkåren anlände i grevens tid. På Landsvägen i Tjörnarp möttes de av en övertänd bil samtidigt som lågorna var på väg att sprida sig till den närliggande villan.
– Tack vare en påpasslig inringare och att vi kom ut snabbt kunde vi stoppa spridningen, säger Joakim Ilmrud, insatsledare på räddningstjänsten i Höör.

Klockan 03.09 natten till lördag kom larmet till räddningstjänsten om en bilbrand vid en husuppfart på Landsvägen i Tjörnarp.
Trots tiden på dygnet kunde flera personer i närheten se branden. Därav fick räddningstjänsten larmet snabbt.
– När vi kommer till platsen ser vi en helt övertänd bil. Det brinner också i soptunnorna och elden håller på att sprida sig till boningshuset eftersom det bara är en meter mellan hus och bil, säger Joakim Ilmrud, på räddningstjänsten.
– Som tur var är fasaden i puts och inte i trä vilket gör att elden inte får fäste lika fort.
Huset var vid tillfället uthyrt och det visade sig att hyresgästerna inte var hemma utan befann sig på annan plats. Fastighetsägaren fick information under natten om vad som hade skett.
– Skadorna på huset stannade vid mindre sotskador i fasaden medan bilen totalförstördes.
– Jag kan inte svara på om branden uppstått genom naturlig orsak eller genom åverkan, säger Joakim Ilmrud.
Kan en stillastående parkerad bil bara börja brinna sådär?
– Det förefaller osannolikt. Men det blir polisens sak att utreda, säger Joakim Ilmrud som avslutade räddningsinsatsen efter en timme.

Dagens fråga

Är du släkt med Gustaf Vasa?

Loading ... Loading ...
×