Allsång med Brita Björs på Blå Båten. Foto: Dajana Kovacevic
Brita Björs, född i Järvsö, förklarar att hon och Lill-Babs, vars hit ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran” sjungs på allsången, är ”this close”.
Allsång på Blå Båten fortsätter resten av festivaldagarna.

All­sång på fly­tan­de far­kost

Blå Båten var platsen för ännu en pro­gram­punkt un­der Mal­mö­fes­ti­va­len – all­sång med folk­mu­si­kern och scen­konst­nären Bri­ta Björs.

Trots lite små­trå­kigt vä­der ville ett tret­tio­tal per­soner sjunga all­sång till vad som bäst be­skrivs som Svensk­top­pen-hits, på Blå Båten un­der lör­dags­ef­ter­mid­dagen.
Näs­tan full­satt och med ett so­li­da­riskt delande på sång­häf­tena, som snart tog slut.
Med låtar som Lill-Babs ”Är du kär i mig ännu Klas-Gö­ran”, Lisa Ek­dahls ”Vem vet” och Sten & Stan­leys ”Jag vill vara din, Mar­ga­re­ta” för­sökte en glad all­sångs­le­da­re, med en auto­har­pa (ett cittraliknande in­stru­ment) en­tu­si­as­mera pu­bliken.
– Jag är bara 34 år men i sin­net är jag väl sna­ra­re 64. Jag gillar de gam­la låtarna bäst. ”Vem vet” med Lisa Ek­dahl är det mo­dernaste ni kommer höra i kväll, för­klarade Bri­ta Björs från den li­lla scenen.
All­sången in­leddes med Sten och Stan­leys kär­leks­låt men pre­cis som hu­vud­per­sonen i låten inte rik­tigt vågar ringa på Mar­ga­re­tas dörr, vågar inte hel­ler pu­bliken, verkar det som, verk­li­gen ta ton och sjunga ut.
En del verkar inte så su­gna på att sjunga alls. Un­der ti­den SkD är på plats är all­sången gans­ka låg­mäld och Bri­ta Björs den som hörs mest.
Är man en all­sångs­vän och vågar bjuda på sig själv finns det fler chanser. Kloc­kan fem blir det näm­li­gen all­sång på nämnda båt vid Anna Lindhs plats alla öv­riga dagar som fes­ti­valen på­går.

Dagens fråga

Är du släkt med Gustaf Vasa?

Loading ... Loading ...
×