När Mikkey Dee till slut dök upp var det bara att börja posera. Foto: Dajana Kovacevic
Tioårige Gunnar Somogyvari fick jackan signerad, här med pappa Anders Nilsson.
Richard och Annika Riekwell tog med en hel påse vinyler för signering.

Mikkey Dee kom förbi festivalen

Malmö När Motörheads forna trummis besökte Malmöfestivalens Rock Stage, var det många som köade för en bild eller autograf.

Att rocklegenden var mer än en timme försenad verkade inte spela någon roll för fansen. Tioårige Gunnar Somogyvari sken som en sol när Mikkey Dee hade plottrat ner sin signatur på jeansjackans ärm.
– Han är grym. Jag har hans trumpinnar med loggan på. Jag gillar musiken för de gör inga lugna låtar. Jo en, men t.o.m. den är bra, säger det unga fanet som i somras fick se Iron Maiden spela i London och ser fram emot W.A.S.P. i höst.

Makarna Riekwell från Skurup hade tagit med många vinyler för signering, de allra flesta av bandet King Diamond som Mikkey Dee en gång var med i.
– Det är en tjugondel av allt jag har med dem, totalt 600 vinyler. Men jag ville inte plåga den stackars människan, säger Richard Riekwell, som betraktar Mikkey Dee som en ”jäkligt duktig trummis”.
– Han kommer lyfta Scorpions till att bli lika bra som de var i början av 90-talet.

Annika Riekwell betonar att hårdrockfans ofta har ett djupt rotat intresse för musiken som håller i sig länge.
– Här är många gamlingar. De har klippt sig och skaffat barn men lyssnar fortfarande på musiken. Och det är väldigt sällan som man hör om sexualbrott och annat på festivaler med just hårdrocksband.

Dagens fråga

Är du släkt med Gustaf Vasa?

Loading ... Loading ...
×