21-årig Kävlingebo avliden i olycka

Kävlinge En 21-åring avled natten till fredagen efter en mc-olycka i Lödde. Kävlingebon hamnade under en lastbil. Polisen söker nu ytterligare en mc-förare, som avvek från olycksplatsen.

Det var strax efter 22 på torsdagskvällen som räddningstjänst och polis kallades till Köpingevägen i Löddeköpinge.
Initialt trodde man att en fotgängare blivit påkörd av en lastbil, men när räddningstjänsten kom till platsen påträffade man en svårt skadad mc-förare.

Förutom lastbilen och dess chaufför ska en annan person ha befunnit sig på olycksplatsen. Denne avvek dock strax innan polis anlände.
Den 21-årige mc-föraren fördes till sjukhus, men vid ett-tiden på natten konstaterades att han avlidit. Mannen är enligt polisens förundersökningsledare Jens Viebe en kävlingebo. Anhöriga har underrättats.
Polisen utreder det hela som en olyckshändelse. Det ska inte ha rört sig om någon frontalkrock.
– Vi uppfattar att det är ett eget misstag från motorcykelföraren då han kört in under lastbilen, säger Jens Viebe. I nuläget finns inga misstankar mot lastbilschauffören.

Lastbilen ska ha kunnat köras från platsen av chauffören.
Polisen har tagit två motorcyklar i beslag. Den ene tillhörde den avlidne och låg under lastbilen. Den andre motorcykeln vet man inte vem den tillhör. Detta är en av frågorna för polisen att utreda.
– Den saknar nummerskyltar, säger Jens Viebe. Utredningen får visa vad det är för slags fordon. Vi vet inte om den är laglig eller olaglig att köras på väg.

Polisen söker nu den person som avvikit från olycksplatsen då denne kan ha viktig information om hur olyckan gick till.
– Jag tar för givet att det är mc-föraren som är den avvikne, säger Jens Viebe.

 

Dagens fråga

Följer du fotbolls-VM?

Loading ... Loading ...
×