Conny Andersen bröt foten då han släpades efter bilen och går numera med kryckor. Foto: Privat
Hela svanken skrapades upp i samband med vansinnesfärden. Foto: Privat

Tredje fallet av person som släpas bakom bil

Malmö/Lund När Conny Andersen skulle vara snäll och förklara vägen för två personer slutade det med att de skrattandes släpade honom efter sin skenande bil. Samtidigt utreder polisen ytterligare två fall där personer under tisdagen var med om samma sak.

Klockan var 05.30 och Conny Andersen, 28 år, hade precis tagit tåget hem till Malmö med sin sambo efter en trevlig kväll med goda vänner i Köpenhamn. På Carl Gustafs väg rullar det plötsligt upp en stor, mörk bil med tonade rutor.
Bilen stannar och vevar ner rutan.
– De ropade efter oss, och godtrogen som man är så stannade jag, säger Conny.

De båda männen i den mörka bilen frågade efter vägen till Mobilia, sa att de var från Oxie och inte hittade så bra.
Conny Andersen gjorde sitt bästa för att förklara vägen, varpå mannen i passagerarsätet sträcker fram sin hand för att tacka.

Conny tar hans hand.
– När jag ska skulle skaka hans hand så drog de plötsligt in min arm i bilen och höll fast i den.

Föraren gasar på.
– Precis när de började köra trodde jag att det var på skoj, att de bara skulle skämta lite. Men sen märkte jag att det blev allvar.

Bilen börjar skena för fullt och Conny känner paniken komma.
– Jag skrek att de skulle stanna men de bara skrattade och höll fast mig. Tillslut kunde jag inte springa bredvid längre och de bara körde allt fortare.

Conny Andersen släpades bakom den skenande bilen i 100 meter innan greppet släppte och han kastades mot marken. Han slog i bakhuvudet och skrapade upp ena sidan av kroppen. Ena foten var bruten.
– Jag var i chock. Jag hade ohämmade skakningar och var helt i chocktillstånd, säger Conny.
Vid det laget befann han sig utanför akuten, och en undersköterska som var ute och tog rast hade sett hela händelsen utspela sig rakt framför hans ögon. Han hjälpte paret in på akuten.

Conny Andersen är inte den enda som släpats bakom en bil de senaste två dagarna.  Två liknande fall utspelade sig under tisdagen på Sölvegatan i Lund.
Även där rör det sig om fall där personer i en bil stannat och frågat fotgängare om vägen, varpå de tagit tag i dem och släpat dem bakom bilen i hög fart.

Conny Andersen är skakad efter händelsen. Speciellt med tanke på att hans sambo råkade ut för en otrevlig bilhändelse bara några månader tidigare.
– Även då var det en bil som stannade och ropade, och när min sambo stannade för att höra vad de ville så kastade de en milk shake i huvudet på honom.

Conny hoppas att andra slipper drabbas av liknande brott av folk som stannar dem på vägen.
– Är det någon som frågar om vägen kan man ju förklara, men man ska tydligen inte greppa någons hand.

 

Läs mer:

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

  • Nej (70%, 408 Röster)
  • Ja (30%, 175 Röster)

Antal röster: 583

Loading ... Loading ...
×