Mattias Brunn, Mårten Andersson och Victor Wigardt i Landet Inuti.Foto: Martin Brunn
Victor Wigardt. Foto: Martin Brunn

Landet Inuti på Malmö Pride

Fyra frågor
Kulturredaktionen ställer fyra frågor till Victor Wigardt skådespelare och en av dem som skapat Riksteaterföreställning Landet Inuti som spelas på Palladium i dag som en del i Malmö Prides program.

Fakta
Landet Inuti spelas av och har skapats av Mårten Andersson, Mattias Brunn och Victor Wigardt tillsammans med Joakim Rindå, som även står för regi.
Pjäsen spelas på Palladium i Malmö 14.00 i dag.

Vad handlar Landet Inuti om?
– Det är en en pjäs som handlar om queera erfarenheter utanför storstadsnormen. Men också om hur relationen till den plats vi kommer ifrån, eller lever på, känns och påverkar oss.

Hur har ni arbetat fram föreställningen?
– Genom att träffa människor som identifierar sig som icke-hetero som lever på svensk landsbygd eller i mindre städer. Samtalen som ägt rum under de mötena har vi sen transkriberat och under repetitionsperioden har vi undersökt hur de texterna kan omsättas sceniskt. Resultatet av det tillsammans med rent hopdiktat material har vi sen satt ihop till en föreställning.

Ni har varit ute på turné med den ett tag. Hur har mottagandet varit?
– Oerhört positivt och varmt! Många har berättat hur skönt dom tycker det är med berättelser med landsbygdsperspektiv men också att genom att få se det gestaltas upptäcka hur stor avsaknad av såna berättelser det finns.

Hur känns det att få spela den på Malmö Pride?
– Jag har aldrig varit i Malmö så jag är supertaggad! Just att få spela den på Malmö Pride känns kul för att större städer ofta är den förväntade och valda destinationen för många icke-heteros från landsbygden men att vi i vår pjäs skildrar människor som valt att stanna på eller återvända till sina mindre orter. Förhoppningsvis blir det ett möte mellan erfarenheterna av att stanna och lämna som jag hoppas känns tankeväckande och spännande.

Fakta
Landet Inuti spelas av och har skapats av Mårten Andersson, Mattias Brunn och Victor Wigardt tillsammans med Joakim Rindå, som även står för regi.
Pjäsen spelas på Palladium i Malmö 14.00 i dag.

×