Carlos Strandberg är ännu mållös i Malmö FF, men ser vassare ut för varje match som går. Kanske kommer första målet i söndagens hemmamatch mot Halmstads BK. foto: Tt/arkiv

Här för att vinna titlar

FOTBOLL För drygt ett år sedan gjorde Carlos Strandberg stor succé under utlåningen till AIK.
Och nu blir det Sverige igen.
21-åringen lämnar belgiska Club Brügge för Malmö FF.

– Känns fantastiskt kul att äntligen få komma hit och representera en bra klubb, konstaterar anfallaren som var på ett strålande humör under onsdagens presskonferens.
Strandberg beskrev sedan processen som ledde fram till MFF.
– Som vanligt snurrade tankarna. Det har varit mycket på sistone, lite speltid och man funderade på vad nästa steg skulle bli. Så när möjligheten dök upp var det ganska självklart för mig då Malmö är en stor klubb som har ambitionen att vinna Allsvenskan varje år.
– Från att vi började prata gick det ändå rätt snabbt. Det var en smidig affär.

Han berättade också att beslutet inte enbart handlade om antal minuter på planen.
– Jag trivdes aldrig riktigt i Club Brügge och då kände vi allihop att det var lika bra att gå vidare. Och jag tycker att den här lösningen är optimal.
Nu väntar fyra och ett halvt års spel i Sveriges bästa klubb som i dagsläget leder Allsvenskan med tolv poäng.
Hans avtal sträcker sig nämligen till utgången av 2021.
– Ett bevis på att de tror på en och vill se hur man utvecklas. Just nu tänker jag inte alls på att komma ut igen. För tillfället handlar det bara om att hitta tillbaka till glädjen i fotbollen och spela matcher.
– Sedan är jag här för att vinna titlar. Jag vill spela i de stora turneringarna, framför allt Champions League, och jag tycker om MFF:s vinnarmentalitet.

Carlos Strandberg hoppas kunna bidra på många sätt. På söndag eller måndag ansluter U21-landslagsspelaren till truppen.
– Vet inte vad jag ska säga, men jag kommer ge allt och verkligen göra mitt bästa till varje pris och i varenda duell. Jag är rätt snabb, stark och gillar att springa i djupled.

21-åringen kommer närmast från drygt två och ett halvt år utomlands.
Vintern 2015 lämnade han BK Häcken för proffs-äventyr i CSKA Moskva. Därefter blev det utlåning till såväl Ural som AIK innan Club Brügge fick svenskens signatur på kontraktet.
– Det blev inte som jag hoppats med speltiden, men känner ändå att jag utvecklats och att det varit en bra resa. Jag ångrar inget, och vill bara köra på här.

Läs mer:

×