Cykelväg till Färsingaskolan blir inte klar tills att höstterminen drar igång.Foto: Adrian Ericson

Cykelvägen blir inte klar till skolstart

Sjöbo Ombyggnationen av Ågatan har försenats. Det gör att cykelvägen till Färsingaskolan inte blir klar tills att höstterminen drar igång som planerat.

Tidigare i sommar kunde Skånskan berätta om att projektet att bygga en trygg gång- och cykelväg till Färsingaskolan direktupphandlats. Vägen dit har varit lång.

Först fick projektet stå tillbaka till förmån för andra investeringar. När upphandlingen sedan skulle göras var först ingen intresserad. Men i slutet av juni blev upphandlingen till slut klar.
– Tanken är att så mycket som möjligt ska byggas innan skolan startar igen för att störa verksamheten så lite som möjligt, sa tekniska förvaltningens chef Jesper Andersson till Skånskan i samband med beskedet.
Bygget var tänkt att dra igång i juli, men trots att skolstarten närmar sig har inga anläggningsmaskiner synts till.
– Vi har inte påbörjat arbetet än. Det kommer att ske näst sista veckan i augusti. Förhoppningen är att det ska vara klart i oktober, säger Edvard Lind, presschef på Skanska.

Bolaget vann upphandlingen om cykelvägsbygget som beräknas kosta kommunen 4,98 miljoner.
Ombyggnationen börjar närmast skolan och enligt avtalet ska hela vägbygget vara klart till slutbesiktningen som ska göras den 30 oktober.

I planerna ingår också förändringar på Idegatan, men de kommer att genomföras först längre fram.

Dagens fråga

Har du varit ute och seglat någon gång?

Loading ... Loading ...
×