Oline Stig. Foto: Gunilla Wedding

Litterär picknick nyhet på Lunds Novellfest

Kulturredaktionen ställer fyra frågor till författaren och Novellfestarrangören Oline Stig som på måndagen presenterade programmet för årets Novellfest i Lund, 9-10 september.

Novellfest 2017
Novellfest är en festival med novellen, uppläsningar och texten i centrum som arrangeras i Lund för tredje året i rad. Novellfest 2017 pågår 9-10 september och arrangörer är föreningen Litteraturhus Lund. På programmet under årets Novellfest finns bland annat skrivarworkshop, högläsning, minibokmässa och berättarkafé.
Medverkande författare är: Inger Edenfeld, Katarina Mazetti, Kerstin Norborg, Åke Smedberg, Oline Stig, Johan Theorin, Anna Westphalen och Lina Wolff.
Programmet i sin helhet finns på www.litteraturhuslund.se

Nytt för i år är en litterär picknick – berätta om den?
– Idén till den litterära picknicken föddes förra året när vi hade ett ambitiöst söndagsprogram på biograf Kino med bland annat radionoveller och seminarium. Det var väldigt lyckat alltihop, problemet var att det inte var så lockande att sitta på en biograf i 28 graders värme så det kom inte så mycket publik. I år satsar vi alltså på ett utomhusprogram i stället. Vi har hyrt en buss som kommer att ta publiken till en naturskön plats där vi kommer att läsa noveller och berätta historier. Vid regn har vi en plan B, men som sagt, vi hoppas på vackert väder!

Innehåller programmet andra nyheter?
– En annan nyhet är Novellskrivarworkshop på Lunds stadsbibliotek på lördagsförmiddagen. Efter workshopen på lördagen får man möjlighet att skriva sin novell hemma och komma tillbaka till biblioteket en vecka senare för textsamtal i mindre grupper. Föranmälan på biblioteket eller till Susan Båge, susan.bage@lund.se,. En annan nyhet är Berättarcafé med gruppen ”Hopp om livet” på lördagseftermiddagen.

Vad är du själv allra mest nöjd med i programmet?
– Jag tycker vi har en bra mix mellan programpunkter som vi vet funkar och helt nya inslag i år. Picknicken känns spännande, hur det blir vet vi först efteråt.

Hur känns det inför år tre – är Novellfest ett fast inslag i det skånska kulturutbudet nu?
– Ja, det tror jag nog.

Novellfest 2017
Novellfest är en festival med novellen, uppläsningar och texten i centrum som arrangeras i Lund för tredje året i rad. Novellfest 2017 pågår 9-10 september och arrangörer är föreningen Litteraturhus Lund. På programmet under årets Novellfest finns bland annat skrivarworkshop, högläsning, minibokmässa och berättarkafé.
Medverkande författare är: Inger Edenfeld, Katarina Mazetti, Kerstin Norborg, Åke Smedberg, Oline Stig, Johan Theorin, Anna Westphalen och Lina Wolff.
Programmet i sin helhet finns på www.litteraturhuslund.se

×