Full fart på Svampabanan. Foto: Thomas Persson
Full fart på Svampabanan. Foto: Thomas Persson

Fem klassegrare korade på folkracefestival

FOLKRACE Närmare 300 förare kom till start i Tomelilla Motorklubbs alltid lika populära tredagarstävling i folkrace, Svampafestivalen.

Efter tre dagars intensivt tävlande på Svampabanan korades fem olika klassegrare. I den lite drygt 70 förare stora klassen med bakhjulsdrivna bilar dominerade arrangörsklubben Tomelilla MK stort. Fem av de sex förarna i A-finalen var TMK:are. Vann gjorde Martin Törnqvist före Martin Persson och Thomas Bondesson.
I den framhjulsdrivna klassen, med 116 ekipage på startlinjen, vann Joel Hult från Hästveda före de två TMK:arna Tomas Hansson och Emil Nilsson.
I veteranklassen blev det dubbelt TMK i topp med Bengt Bondesson som etta och Ronny Bäckman som tvåa. Även i juniorklassen blev det dubbelt TMK i A-finalens topp. Vann gjorde Linus Gerdtsson före Emil Bondesson.
I damklassens A-final körde Terese Lennartsson från SMK Hörby hem segern.

×