Markus Rosenberg och de andra stjärnorna i Malmö FF deppar. Trots tidig 1-0-ledning blev det 1-3-förlust i returen mot Vardar och respass ur Champions League-kvalet. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
Depp i Malmö FF. Foto: Peter Arvidson/Bildbyrån
Här såg det bra ut. Markus Rosenberg och Oscar Lewicki i glatt samspråk efter att Rosenberg skickat in 1-0 på straff. Foto: Peter Arvidson/Bildbyrån

MFF besegrades av FK Vardar

FOTBOLL Malmö FF satte inte chanserna. Då chockvände makedonska FK Vardar till 3-1 på hemmaplan och avancerade i Champions League-kvalet.

– Klart vi känner att det är ett stort, stort misslyckande. Det här är inte ett lag vi ska åka ut mot. Vi har svikit oss själva och fansen, konstaterade tränaren Magnus Pehrsson enligt Aftonbladets nätupplaga.
– Våra två missade frilägen blev avgörande. Annars hade vi stått här som segrare.
MFF:s öppning gick dock knappast att klaga på.
Norrmannen Jo Inge Berget var på väg igenom, men revs ner av Vardarmålvakten Filip Gachevski i minut 15.
Domaren pekade på straffpunkten och fram stegade kapten Rosenberg som inte hade några som helst problem att skicka bollen i nät då matchklockan passerat 15.

Sedan hade Malmö FF ett antal heta chanser att utöka sin ledning, men i stället kvitterade Vardar i 56:e minuten genom lagkaptenen Boban Grncarov.
Fem minuter senare satte även Tigran Barseghyan 2–1 på en retur efter att Johan Wiland räddat Juan Felipes straff.
I 90+1 gjorde Boban Nikolov 3–1 och därmed är Malmös fotbollsstolthet utslaget ur årets upplaga av Champions League.
– Klart det är surt. Om jag satt mitt friläge hade läget varit ett helt annat. Det är för dåligt rätt och slätt, sa Jo Inge Berget till Sportbladet.

Markus Rosenberg såg nattsvart på insatsen.
– Helt klart den största besvikelsen sedan återkomsten. Lika negativt som de två andra åren var positiva, suckade Rosenberg.
– Ett stort misslyckande.
– Det var krampaktigt efter 1–0 och det kändes som att vi hade mer att förlora än att vinna. Inte det flytet som vi haft de andra åren.
Och det mesta talar för att 34-åringen nu gjort sitt sista framträdande i dessa sammanhang.
– Som det känns nu så är jag inte med nästa år.

×