Karin Martinsen vann sexåringarnas final på Stenhaga Gecurella, en häst hon tror mycket på för framtiden. Foto: Anna Johannesson

Martinsen: Hon har en enorm vilja

RIDSPORT Karin Martinsen sitter säkert i sadeln. Hon får själv välja vilka hästar hon ska satsa på. En av dem blir säkert Stenhaga Gecurella som hon vann sexåringarnas finalhoppning med i Falsterbo.
– En komplett häst, sa Karin.

Stenhaga Gecurella, Gurkan kallad, är en av nio hästar som ägs av Anna Ellhagen.
– Vi köpte henne på elithästauktionen när hon var tre år, berättade Anna, som totalt köpt sju hästar på den svenska auktionen.
Anna och Karin har ett unikt samarbete.
– Vi bor nära varandra och jag kan dagligen följa Karins arbete med hästarna. Karin är otroligt duktig och framför allt gillar jag hennes sätt att behandla hästarna som individer och själv anpassar sig till deras personligheter.
Planen är att behålla de hästar Karin vill ha kvar. Dessutom kommer det att köpas in några äldre hästar. Karin rider nu på svensk elitnivå med Quantos men hon behöver ytterligare några bra hästar.
Vinnarhästen i Falsterbo, Gurkan, är inte så stor i rocken.
– Men hon har enorm vilja och är rätt egensinnig. Men hon får vara som hon vill och vi har blivit en rätt bra kombo, sa Karin.
Under söndagsförmiddagen avgjordes också sjuårsfinalen och här vann Matilda Pettersson på Balisco Line.
På dressyrbanan avgjordes Nations Cup och det blev som förväntat, överlägsen svensk seger.
Patrik Kittel red kür-programmet och drog ihop hela 79,375 procent med Deja, Tinne Vilhelmson Silfvén på Paridon Magi och Rose Mathisen på Zuidenwind red GP Special och var etta respektive tvåa.
– Det som brukar vara svårt blev lätt idag. Jag är väldigt nöjd med poängutdelningen, sa Patrik Kittel som nästa vecka rider i Aachen med Delauny och därefter beslutar vilken häst han ska välja för EM.

×