Kingsley Sarfo nätade i debuten mot sitt gamla lag, men MFF tappade allt mot slutet och kryssade mot Sirius. Foto: TT

MFF tappade poäng i galen match

FOTBOLL Malmö FF såg ut att gå mot en ny trepoängare när nyförvärvet Kingsley Sarfo dundrade in 3–1 i 68:e minuten. Men IK Sirius svarade för en oväntad upphämtning och fick med sig en poäng.
– Vi gör jobbet i 65 minuter, sedan tror vi att vi är världsmästare, säger MFF-målvakten Johan Wiland efter 3–3-matchen.

MFF fick en drömstart i toppmötet. Redan i sjunde minuten nickade Jo Inge Berget in 1-0. Hemmalaget fortsatte att dominera mot ett blekt Sirius.
MFF-tränaren Magnus Pehrsson roterade friskt i startelvan för att vila spelare till den viktiga kvalreturen mot FK Vardar på tisdag.
I försvaret gjorde Rasmus Bengtsson sin första match från start efter lång skadefrånvaro. Magnus Wolff Eikrem startade på mittfältet och i anfallet fick nyförvärvet Kingsley Sarfo chansen tillsammans med Jo Inge Berget. Norrmannen var glödhet och utökade till 2-0 i slutet av första halvlek när Sirius-försvaret drällde med bollen.

Men tabelltrean från Uppsala är som bäst i andra halvlek. Inför mötet i Malmö hade laget gjort 17 av sina 21 mål i allsvenskan efter pausvilan.
Och det skulle rassla i nätet även på Swedbank Stadion.
Jesper Arvidsson knorrade in en frispark med tjugo minuter kvar. MFF svarade direkt. Kingsley Sarfo satte 3-1 mot sin gamla klubb och valde att inte fira målet.
– Det kändes inte rätt. Vi mötte mitt gamla lag och jag ville visa Sirius respekt, säger Kingsley Sarfo som blev blåst på drömdebuten.
För inhopparen Stefano Vecchia överlistade Johan Wiland med ett hårt, lågt skott i den 82:a minuten och i den 89:e minuten knoppade Philip Haglund in 3-3. – Det var en fantastisk match som vi borde ha vunnit. Men sådan är fotbollen. Vi får lära av våra misstag och ta nya tag, säger Sarfo.

MFF:s målvakt Johan Wiland sågade det egna laget efter matchen.
– Vi har den här matchen i egna händer, men allt det här lattjandet med sulor och klackar måste bort. Vi måste spela fotboll på sättet som vi har kommit överens om före matchen. Vi ska vara stabila, vi ska löpa mer än motståndarna och göra jobbet vi ska göra. Det gör vi i 65 minuter, sedan tror vi att vi är världsmästare. Det är alldeles för dåligt. Vi kommer aldrig att vinna allsvenskan om det ser ut så här, säger han. I Siriuslägret var det desto muntrare:
– Vi är väldigt glada att komma härifrån med en poäng en dag då Malmö spelade en väldigt fin fotboll, säger Thomas Lagerlöf, assisterande tränare i Sirius. Jonas Widerberg

×