Foto: TT

Man viftade med plastpistol – buss evakuerad

Malmö Polisen ryckte ut till en kvinna som blivit påkörd, men när de kom fram till olycksplatsen var de tvungna att åka igen. En berusad man hade nämligen viftat med en låtsaspistol på en buss en bit därifrån.

Larmet om en påkörd kvinna på Augustenborgstorget nådde polisen strax efter två på lördagseftermiddagen.
– Vi hade en patrull, men så fort den kom dit var den tvungen att åka på en kontroll på Lönngatan. Det var en person som satt och viftade med en plastpistol på en buss, säger Kim Hild, informatör på polisens ledningscentral.

Bussen evakuerades och när polisen visiterade mannen visade det sig att det rörde sig om ett leksaksvapen.
den 25-årige mannen var uppenbart berusad eller hög på droger och omhändertogs av polisen.
–  Han plockades in på tillnyktring för att sova ruset av sig hos polisen, säger Kim Hild.

Att vifta med leksaksvapen beskriver Kim Hild som ett ytterst oönskat beteende i tider som dessa. Dessutom vill hon höja ett varningens finger – för allas säkerhets skull.
– Jag vill starkt avråda från att använda plastvapen på allmän plats. Det kan missuppfattas av en polispatrull och är det så att polisen befinner sig i en situation där de behöver använda sina vapen så kan det ske en olycka där det går illa för alla inblandade. Från håll kan det vara svårt att se om det är en plastpistol eller en riktig.

Mannen är inte misstänkt för något brott och således är han heller inte gripen, bara omhändertagen för tillnyktring.

Polispatrullen kunde efter bussincidenten åka tillbaka till den påkörda kvinnan på Augustenborgstorget. Det är fortfarande oklart hur det gått för henne.

 

 

Dagens fråga

Var det rätt att Peter Madsen dömdes till livstid för mordet på Kim Wall?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×