MFF kan få möta FC Köpenhamn

FOTBOLL Malmö FF kan få möta danska storklubben FC Köpenhamn i kvalet till Champions League.
– Det kan bli en kul match, nästan som ett derby, säger MFF-backen Franz Brorsson.

Trots att den andra kvalrundan till Champions League inte avlutas förrän nästa vecka, så valde Uefa ändå att redan lotta nästa steg i CL-kvalet i Nyon på fredagen.
Och efter tombolan i Uefas näste i Schweiz står det klart att Malmö FF och FC Köpenhamn ställs mot varandra om lagen tar sig vidare i nästa veckas returmatcher.
Det bästa utgångsläget har FCK just nu i sitt dubbelmöte med Zilina från Slovakien. Man vann tidigare i veckan på bortaplan med klara 3-1, och hemma i Parken har laget genom åren visat sig vara svårt att besegra.

MFF har ett klurigare läge efter att bara ha spelat 1-1 hemma mot Vardar Skopje i onsdags kväll. Nu måste man troligen vinna returen i Makedonien på tisdag för att gå vidare.
Mittbacken Frans Brorsson blev otippat poängräddare mot Vardar, när han knoppade in 1-1-målet efter Magnus Wolff Eikrems pricksäkra frispark.
Brorsson kommenterade CL-lottningen efter fredagens träning på Swedbank stadion.
– Det blir en stormatch om vi får möta FC Köpenhamn. Rivaliteten är stor, och det är ett bra lag. Extra kul att de har några gamla MFF-are i laget, förklarar backlöftet.
Han tänker på FCK-målvakten Robin Olsen och mittbacken Erik Johansson, som är två av Köpenhamnslagets nyckelkuggar.
MFF-tränaren Magnus Pehrsson var däremot inte alls särskilt pigg på att säga något överhuvudtaget om lottningen.
– Jag har fullt fokus på lördagens allsvenska match mot Sirius, påpekar han.
– Men det är en härlig morot, säger ”MP” till slut, när han på fredagens välbesökta pressträff får frågor om ett eventuellt möte med FCK.

Däremot flaggar han för att lagkaptenen Markus Rosenberg i bästa fall är aktuell för spel på tisdag mot Vardar.
– Vi tar det i vanlig ordning dag för dag. Så länge hoppet finns och det finns dagar kvar fram till match är det fiullt möjligt, säger ”MP”.
Kapten Rosenberg har fint läkkött och rehabiliteringen har gått snabbare än många trodde. ”Mackan” rapporteras vara i full matchträning igen redan på söndag.
Däremot är inte någon comeback för Behrang Safari och Alexander Jeremejeff aktuell i kvalreturen mot Vardar.

FC Köpenhamn var med i gruppspelet i Champions League förra säsongen, och gjorde bra ifrån sig. De blir självklara favoriter om ”Örsesundsderbyt” blir av. Men MFF får i alla fall börja på bortaplan, vilket brukar räknas som en klar psykologisk fördel.
Dessutom är både hemvändande målvakten Johan Dahlin och Siriusförvärvet Kingsley Sarfo spelklara till dess.
Och det ryktas också om att en anfallare är på ingång, något som behövs när Pawel Cibicki helt har tappat målformen.

Ett kommande möte med FC Köpenhamn rör säkert upp känslorna hos en del MFF-supportrar. När lagen möttes våren 2005 på Parken i Royal league tog sig dansk polis tog sig upp på Malmöklackens läktare och otäcka scener utspelades. Det blev ett långt efterspel, som slutade i rätten för att få polisen straffad för övervåld
Den tredje kvalomgången till Champions Leagues gruppspel spelas den 25-26 juli och 1-2 augusti. Därefter väntar ytterligare ett kvalsteg, då spelas de avgörande play off-matcherna, där flera storklubbar i Europa finns med.

×