I mitten av lokalen instruerar lindy hop lärarna Håkan och Liselotte. Foto: Hanna Dockson
Ylva Melin Fürst gör succé när hon för, men följer gärna.
Självklart har Ylva dansskorna på sig för bättre fäste.

Lindy hop en dans för självförtroendet

LUND På fredagskvällen fanns det ett tillfälle att swinga loss in på småtimmarna och avnjuta lit BBQ före eller efter. Allt till tonerna av musik som lämpar sig för just lindy hop.

Under sommaren har det funnits tillfälle att prova på lindy hop inne i Lund och intresset har varit stort både för prova på och att bara dansa.
– Förmågan att ta till sig tekniken handlar om hur lätt man har för koordination och därmed att ta till sig stegen, men visst kan alla lära sig dansen, säger Liselotte som är en av instruktörerna under kvällen.

Alla städer har inte lindy hop och även de som har anordnar inte alltid något precis när man själv kanske önskar. Ylva Melin Fürst bor normalt i Växjö, men när hennes semester drog igång så ville hon helt enkelt inleda den med lite lindy hop dans. Det visade sig att den enda platsen som anordnade dans just denna fredagen var just Dammstorpsgård.
– Jag slog två flugor i en smäll kan man säga. Jag har ju även släkt och vänner här nere och så får jag dansa lite, säger Ylva Melin Fürst.
Kvällen till ära är hon klädd i en kjol som går högt upp i medjan och är lite tidsenligt i lindy hop stil och förstås är dansskorna på plats.

När andra kanske skulle tycka att det var lite läskigt att gå och dansa själv , i rädsla för att inte bli uppbjudna så sitter Ylva Melin Fürst och bara utstrålar självtroende innan prova på passet drar igång och gungar lite till musiken.
– För mig är inte lindy hop i första hand romantiskt, utan snarare ett tillfälle att lära känna nya människor. Jag känner mig alltid välkommen, säger Ylva Melin Fürst. Förr var det traditionellt att det var mannen som skulle bjuda upp, men så är det inte i dag enligt henne.
– I dag tar kvinnor för sig och de killarna som är populärast är faktiskt de som kan dansa riktigt bra. Det är till dem som tjejerna beger sig för att få dansa loss för alla vill ju dansa så mycket som möjligt när de har tagit sig ut för att ha roligt en kväll, säger Ylva Melin Fürst.

I kväll är det fokus på att öva på att föra;
– Det viktiga är att jag dansar, säger Ylva Melin Fürst.

Dagens fråga

Playa del Ingles eller Playa del västkust i sommar?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×