Spring Dark är en ny häst hos Rolf-Göran Bengtsson. I Falsterbo testas hon på de stora hindren, men något EM är troligen inte aktuellt för Rolf-Göran och det elvaåriga stoet. Foto: Anna Johannesson

Rolf-Göran gör test med nya Spring Dark

RIDSPORT Han rörde sig, som vanligt, bland ryttarelitkollegorna vid Falsterbo Horse Show.
Men för Rolf-Göran Bengtsson ser den närmaste framtiden förmodligen inte riktigt lika ljus ut som för många andra. Han riskerar att missa EM, det som går på hemmaplan i Sverige (Göteborg) i augusti. Trots att han har en ny häst.

Det var med Clarimo han skulle vara med och lyfta det svenska laget inne på Nya Ullevi i Göteborg sista veckan i augusti.
Men Clarimo är skadad.
– På något sätt trampade han sig, eller vrickade kotan, i trekombinationen där i Rotterdam, berättar han.
Sverige vann den deltävlingen i Nations Cup, men för Rolf-Göran blandades glädjen med oro. Clarimo är undersökt av veterinär men nu är det tiden som får läka såren.
– Just nu är han konvalecent, säger Rolf-Göran
Något EM lär det knappast bli, det går ju inte att ta hästen direkt ur sjukboxen och in i ett stort mästerskap.
Det finns en ny häst i Rolf-Görans stall som växer allt mer med det ansvar den får. Men än är Spring Dark ingen mästerskapshäst.
– Hon har ju inte gått det allra största, påpekar Rolf-Göran.
– Hon var duktig som trea i 1,55-klassen i Rotterdam. Där var det svårt med bara fyra felfria.

Spring Dark är ett elvaårigt sto som funnits i Rolf-Görans grannskap i norra Tyskland länge, och hon reds upp till 1,50 av tidigare ryttare.
Det var i mars som Rolf-Göran började rida stoet.
– Jag tog med henne till spanska Oliva i mars och började i 1,30-klass för att känna på henne. Men redan andra helgen där red jag två 1,45-hoppningar på henne.
– Hon är lite annorlunda, lite på sitt eget vis. Hon hoppar med ganska raka ben och hon går med huvudet högt framför hindren. Men hon vill inte riva, hon har mycket kapacitet och försöker alltid göra sitt bästa, berättar Rolf-Göran som troligen siktar mot Grand Prixen på söndag i Falsterbo med hästen.
Rolf-Göran kommer inte att vara med i det svenska laget i Nations Cup i morgon fredag i Falsterbo.
Där rider Henrik von Eckermann på Mary Lou, Douglas Lindelöw på Zacramento, Evelina Tovek på Castello och Peder Fredricson på Christian K, i nämnd ordning. Världscuptrean Mary Lou har aldrig tidigare hoppat för det svenska laget.
– Det ska bli väldigt spännande att se henne, säger svenske förbundskaptenen Henrik Ankarcrona.

Helt ny i laget är unga Evelina Tovek från Varberg. Evelina har haft fina framgångar i Global Champions Tour i sommar.
Klockan 14,30 rids första omgången, klockan 16,30 den andra.

×