Malmö FF:s Pawel Cibicki hade en tung afton när man endast fick med sig oavgjort, 1–1, hemma mot FK Vardar.Foto: Emil Langvad/TT
Anton Tinnerholm var som vanligt pigg i hemmalaget och dominerade sin högerkant. Foto: Emil Langvad/TT
Stämningen på läktarna var på topp när det åter var Champions League-kval i Malmö.Foto: Emil Langvad/TT
Franz Brorsson gjorde sitt första A-lagsmål i MFF när han kvitterade till 1–1 i den andra halvleken.Foto: Emil Langvad/TT

Tufft läge för Malmö FF

malmö Malmö FF lyckades endast få med sig oavgjort i den första kvalmatchen mot Vardar i Champions League.
Matchen slutade 1–1 och nu har MFF ett tufft utgångsläge inför returen om en vecka.

– Vi gjorde en bra match men fick inte till det på den sista tredjedelen. Men gör vi ett mål i returen och håller tätt bakåt så går det ju bra, sa Franz Brorsson.
Inramningen inför matchen var häftig då det var i stort sett fullt på läktarna med en halvtimme kvar till matchstart. Hemmapubliken gjorde sitt för att lyfta MFF-spelarna och i starten på matchen fick vi se ett heltaggat himmelsblått lag.
Det syntes direkt att Vardar är ett bättre lag än de andra lagen MFF stött på i första kvalomgången till Champions League. MFF dominerade visserligen halvleken men Vardar var giftigt i sina omställningar.
De bästa hemmachanserna i första halvlek kom då Erdal Rakip avlossade ett vasst skott och när Jo Inge Berget på Anton Tinnerholms fina passning sköt mitt på Vardars målvakt.

Annars karaktäriserades den första halvleken av mycket frustration och irritation, såväl på plan som på läktarna. Det mesta av detta var riktat mot den isländske domaren som tog ett par olyckliga beslut i halvleken som slutade 0–0.
I den andra halvleken hände det som inte fick hända. MFF slarvade i backlinjen och Vardar var inte sena att utnyttja det. 0–1 kom i den 63:e minuten genom Boban Nikolov. En stund senare bytte Magnus Pehrsson ut Erdal Rakip och Pa Konate. In kom Mattias Svanberg och Magnus Wolff Eikrem.
Bytena fick effekt då Eikrems frispark i den 75:e minuten nådde Franz Brorssons panna. MFF-mittbacken var klinisk med huvudet och 1–1 var ett faktum, hans första A-lagsmål i MFF-tröjan.
– Det var skönt att få göra det i en så viktig match. 0–1 hade varit tungt och även om de är mer nöjda med resultatet känns 1–1 ändå helt okej,sa Brorsson.

Det bästa läget att avgöra matchen för MFF fick Anders Christiansen men danskens tunga skott tog i ribbans underkant. Därmed fick MFF nöja sig med 1–1 och utgångsläget inför returen är riktigt tufft.
– Vi var riktigt taggade och hade hög energi, det hoppas jag att vi tar med oss till returen, avslutade Franz Brorsson.
– Vi har satt oss i en knepigare situation än vi hade räknat med, men prestationen är klart godkänd, sa MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

×