”Helt fel bild av min son”

ESLÖV Mamman till den pojke som anklagats för att tillsammans med flera andra ha jagat en annan pojke är mycket kritisk mot hur Eslövs kommun hanterat ärendet. Hon vänder sig också mot hur hennes son framställts i Eslövs kommuns och den berörde skolanställdes versioner, som refererades i Skånska Dagbladet igår.

Skånska Dagbladet berättade på onsdagen om hur Skolinspektionens Barn- och elevombud vill att sonen ska få 10 000 kronor i ersättning för kränkning efter att en skolanställd tagit honom i armen.

Läs mer: Elev kan få skadestånd efter lärares ingripande

Mamman är mycket tacksam för Barn- och elevombudet och all stöttning de har fått efter händelsen.
– De har stått på vår sida hela vägen och varit ett fantastiskt stöd, säger hon.
I utredningen, där både den anklagade skolanställde och Eslövs kommuns ståndpunkter refererats, talas det om hur den skolanställde ”stoppat pojken från att jaga en annan elev och för att avvärja bråk genom att ta tag i hans arm”.

– Jag blir så upprörd när det framställs som om min son är en bråkstake och med i något gäng. Det är inte den korrekta bilden, säger mamman till Skånska Dagbladet.
Mamman säger sig ha fått annan info från många håll än den kommunen presenterar i sitt svar till Skolinspektionens Barn och elevombud.
– Det är inte så det gått till. Jag har fått information om vad som hänt både från personal på skolan och tiotalet andra barn.

Vad gäller den aktuella jakten på den andre pojken säger hon att sonen blev inblandad medan den pågick, och att han bara deltog en liten stund när han såg att hans lillebrorvar ledsen.

Mamman säger att hon inte vet varför barnen vid tillfället jagade den andre eleven, men att det i grunden finns en konflikt mellan denne och sonens lillebror.
– Jag har lyft det ett flertal gånger med skolan och sagt att de måste ta tag i detta och sätta stopp för det. Hans lillebror ska inte behöva komma hem och vara ledsen från skolan.
Mamman säger att hon aldrig hade drivit ärendet om det varit så att sonen hade varit sådan som den anställde och Eslövs kommun utmålar honom i sina svar i utredningen som gjorts.
– Min pojke är den förste att stå upp för barn som blir utsatta.
Mamman anser inte heller att den bild av själva händelsen som målas upp i utredningen är korrekt.
– Min son valde själv att gå därifrån för att trösta sin lillebror! Han var inte aktiv när detta skedde!

Hon säger att jakten på det andra barnet fortfarande pågick i bakgrunden när den skolanställde tog i sonens arm.
– Ändå väljer den skolanställde att inte stoppa jakten, utan väljer att slita i min pågs arm medan de andra fortsätter jakten 50 meter bort! Det gör mig så förbannad att min son målas ut som någon slags mobbare!
Mamman säger att flera runtomkring skrek åt den skolanställde att släppa taget.

Efter händelsen pratade mamman med skolinspektionen för att få rätsida på det. Hon gjorde även polisanmälan.

Hon avfärdar helt uppgifterna att den anställde slutar på skolan av ”andra anledningar”.
– Jag har av kommunens ansvariga fått uppgiften att han är urtagen ur tjänst på grund av denna händelse.

Hon uppger för Skånska Dagbladet att sonens skador dokumenterades på vårdcentralen.
– Han kunde inte röra armen på en vecka! Han hade märken där man ser klara fingeravtryck! Och så påstår den skolanställde att han bara höll i jackan!

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×