Ordförande blir ny vd

VELLINGE Nästan 40 personer sökte tjänsten som vd för Vellingebostäder. En av dem var styrelseordförande Christer Tedestål och nu har han utsetts till ny vd för bolaget.

Beslutet togs av en enhällig styrelse. Christer Tedestål tog timeout från sitt styrelseuppdrag i april och meddelade då att han sökt tjänsten.
– Christer Tedestål har mångårig ledarerfarenhet med chefsbefattningar i privata näringslivet senast som vd i sju år. Detta i kombination med många års kommunala uppdrag bland annat som styrelseordförande i Vellingebostäder sedan år 2011 gör att Christer har en kompetensprofil som stämmer mycket väl med hur ägaren Vellinge kommun och bolagets styrelse vill driva och utveckla bolaget de kommande åren, säger Nils-Ola Roth, tf styrelseordförande i ett pressmeddelande.
Christer Tedestål säger i en kommentar att han ser fram emot att vara en del av Vellingebostäders fortsatta resa och att bolaget ska fortsätta att utvecklas som ett offensivt bolag.
I och med utnämningen lämnar Christer Tedestål uppdraget som styrelseordförande samt alla övriga politiska uppdrag i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.
Det var i januari som Vellingebostäders vd Anders Larsson meddelade att han ville lämna sin tjänst och då inleddes rekryteringsprocessen.

Dagens fråga

Är du släkt med Gustaf Vasa?

Loading ... Loading ...
×