Grillade hamburgare med picklad rödlök

RECEPT Varför inte bjuda in dina vänner på hemgjorda hamburgare under semestern? Diadonna har ett suveränt recept.

Fräscha burgare

Tips!
1. Pickla rödkål på samma sätt som lök och servera till grillbuffén
2. Smaksätt ditt flingsalt med torkad oregano
3. Använd träpinnar till hamburgaren så den ligger på plats

Cirka 10 stycken

Smet
1 kg färs (jag använder blandfärs)
½ msk dijonsenap
½ msk chilipulver
1 msk paprikapulver
1 msk torkad timjan
salt
svartpeppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser och rulla till bollar. Rulla inte för länge då får du kompakta och torra burgare. Platta ut till hamburgare. Grilla eller stek varje i sida i några minuter.

Picklad rödlök
2 rödlökar
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika (12%)
1 tsk salt

Gör så här:
Picklad lök bör göras kvällen innan eller minst 4 timmar före servering.

1. Häll vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Koka upp och koka tills sockret och saltet har lösts upp. Det tar ca 2 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna en aning.
2. Under tiden, skala och skiva löken. Lägg över den i en glasburk. Häll över ättikslagen och låt stå utan lock tills den svalnat helt. Sätt på locket och förvara i kylen. Har du ingen glasburk med lock går det lika bra med en bunke och plastfolie.

Vitlökskräm med örter
2 äggvitor
1 liten vitlöksklyfta
2-2 ½ dl rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
torkad oregano
torkad timjan
salt
peppar

Gör så här:
1. Skala vitlöken och hacka den grovt. Separera äggen. Lägg vitlök, äggvitor och vinäger i en bunke.
2. Mixa med en stavmixer tills det blir ett skum. Salta skummet.
3. Häll sedan långsamt i rapsoljan samtidigt som du mixar. När krämen har en fluffig konsistens är den färdig.
4. Krydda med oregano och timjan.

Tillbehör:
romansallad
grillad zucchini (i skivor)
picklad rödlök
bbq-sås (på flaska)
vitlökskräm
ruccola

Montera!
Servera hamburgaren på ett romansalladsblad. Toppa med bbq-sås, vitlökskräm, en skiva grillad zucchini, ruccola och picklad rödlök. Avsluta med lite flingsalt och svartpeppar!

Fräscha burgare

Tips!
1. Pickla rödkål på samma sätt som lök och servera till grillbuffén
2. Smaksätt ditt flingsalt med torkad oregano
3. Använd träpinnar till hamburgaren så den ligger på plats

×