Filip Dagerstål river ner Krzysztof Piatek och Polen får straff i matchens sista minut. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sverige tappade ledning mot Polen

Malmö Sverige var på väg mot tre tunga poäng mot Polen, men drog på sig en straff i matchens slutskede. Polen kvitterade och nu blir det tufft för svenskarna att ta sig vidare från gruppen.

Sverige var nära en magisk vändning, men fick nöja sig med ett kryss mot Polen på Lublin Arena.
– Vi kom inte riktigt upp i den nivå vi ska till, men samtidigt ska det räcka till tre poäng. Vi leder med 2-1 länge, så det är surt att tappa den här trepoängaren, säger Jacob Une Larsson till Kanal 5.
Det började illa för Sverige. Redan i den femte minuten tog Polen ledningen efter ett snyggt anfall. Dawid Kownacki rundade Adam Lundqvist på högerkanten och frispelade Lukasz Moneta som placerade bollen i nät bakom Anton Cajtoft.

Förbundskapten Håkan Ericson valde att starta med Carlos Strandberg i anfallet tillsammans med Pawel Cibicki. Ett lyckodrag visade det sig. Strandberg, som gjorde ett piggt inhopp mot England, höll sig påpassligt framme och nickade en målvaktsretur i den 36:e minuten. Sverige tryckte på och fyra minuter före pausvilan nådde Jacob Une Larsson högst på en hörna och nickade in 2-1.

Sverige hade kontroll på matchen i andra halvlek, men sista tio tryckte Polen på. Cajtoft i målet svarade för ett par svettiga räddningar när klockan tickade upp mot 85 minuter.
I matchens sista minut drog Filip Dagerstål ner Krzysztof Piatek och domaren blåste straff.
Dawid Kownacki klev fram och rullade säkert in 2-2.
– Det var en fantastisk inramning med alla fans. Synd att vi inte kunde bjuda på lite bättre spel och tre poäng. Det är inte kört, men det blir svårare nu. Vi ska i alla fall göra allt för att ta en trea i sista matchen, säger Une Larsson.

I den andra matchen i gruppen tog England tre tunga poäng mot Slovakien.
Underläge 0–1 i halvtid vändes till seger 2–1 efter mål av Alfie Mawson och Nathan Redmond.

×