Föreningarna i Medborgarhuset sitter säkert tills det att avtalet går ut. Foto: HannA Dockson

Politiker gick inte med på exploatering

GENARp I onsdags skrev Skånskan om att Medborgarhuset skulle kunna komma att säljas samt om att det fanns planer på att bebygga marken. Något som nu kommunen bekräftar.

Efter att artikeln om Medborgarhuset publicerades fick berörda tjänstemän några svettiga dagar. Mail och telefonsamtal har avlöst varandra från Genarpsbor som vill ha svar. Kommunens tjänstemän har även gjort försök till att spåra Skånskans källa.

I dag kan mark och exploateringschefen Anita Wallin vid Tekniska förvaltningen bekräfta till Skånskan att det har gjorts en utredning gällande marken vid Medborgarhuset.
– Vår uppgift är att hela tiden se över mark i Lunds kommun och det är därför som marken vid Medborgarhuset togs upp som en lämplig plats att bebygga. Vårt förslag pressenterades för Tekniska nämnden i mitten av maj, men politikerna ville inte att vi skulle arbeta vidare och därför lades förslaget ner igen.

Medborgarhusets vara eller inte vara är däremot inte lika säkert.
– Vår uppgift är alltid att se över våra fastigheter och hur vi bäst förvaltar dem. Det finns i dag ett skrivet kontrakt med föreningarna som vistas i Medborgarhuset och till det löper ut så kan föreningarna känna sig trygga, men jag vill också säga att varje gång ett avtal löper ut så är det vår uppgift att se över om vi ska fortsätta med det som har varit eller tänka nytt. I dag finns det inget beslut om att Medborgarhuset ska ut till försäljning, säger Jonna Myrebris förvaltningschef för Lundafastigheter. Servicenämndens ordförande Johan Lambreus Matsson bekräftar uppgifterna.
– Vi i kommunen är alltid intresserade av hur våra lokaler kan användas på bäst vis. Det är vårt uppdrag att se över byggnader då och då.

Dagens fråga

Ska du resa bort under påskhelgen?

Loading ... Loading ...

Tv

×