Så här ser han ut, Dick Runesson, ny huvudtränare i Svedala Volley. Foto: Privat

”Lagbyggare” tar över i Svedala Volley

VOLLEYBOLL Svedala Volley har gjort klart med en ny tränare.

Svedala Volley uppger i pressmeddelande att de skrivit kontrakt med Dick Runesson i rollen som huvudtränare för kommande säsong 2017-18 samt säsongen därefter, 2018-19.
Dick Runesson kommer närmast från ett tvåårigt uppdrag som tränare i Tyskland hos Rote Raben i Vilsbiburg.
Innan dess var han tränare för Gislaved VK:s elitlag.
– Dick är en mycket engagerad person som brinner för uppgiften som tränare och för volleyboll. Detta engagemang kommer vara en styrka för Svedala Volleys elitlag men även för övriga delar av klubben, påstår Jens Bredberg. ordförande i Svedala Volley.
– En av Dicks styrkor är förmågan att utveckla spelare och att få varje spelare att prestera lite mer än vad spelaren själv tror är möjligt. Dick är även en erkänt duktig ”lagbyggare” och detta har varit en viktig egenskap i klubbens val av huvudtränare. Med Dick som huvudtränare kommer mycket fokus att ligga på att bygga långsiktigt i klubben och att skapa möjligheter för klubben att växa ytterligare. Tillsammans med Svedala kommuns satsning på en ny hall i Svedala så kommer möjligheterna vara goda för att nå det målet.
Svedala Volleys ordförande berättar vidare att den nye tränaren ser fram emot att få vara med och jobba med utveckling av klubben och att hans ambitioner stämmer väl överens med den vision som klubbens elitansvariga har presenterat för Dick.
– Både Svedala Volley och Dick vill arbeta långsiktigt med vår sport för att utveckla den till något stort.

×