17-årig våldtäktsman döms och utvisas

Burlöv Den 17-årige pojke som åtalats för våldtäkt på en minderårig flicka i Arlöv döms till sluten ungdomsvård. Därefter ska han utvisas.

Det var i januari i år som en 17-årig och en 14-årig pojke ska ha våldtagit en minderårig milt förståndshandikappad flicka.
Det hela inträffade i nollgradig kyla på en grönyta i närheten av Burlöv Centrum.
De tre barnen kände varandra sedan tidigare. Flickan hade varit tillsammans med 14-åringen en kort tid. Nu hade hon kontakt med 17-åringen via olika sociala medier. Hon misstänkte att den äldre pojken var förtjust i henne.
Den aktuella kvällen skickade 17-åringen 25 sms och ringde tio gånger till flickan, som ringde tillbaka en gång. De stämde träff vid Burlöv centrum.
När flickan kom dit blev hon förvånad över att det var två pojkar som väntade på henne och inte en. De ska ha tagit henne i armarna och bett henne följa med till en kulle. Där ska 17-åringen ha dragit ner hennes byxor och slängt hennes skor i en buske. Hon beordrades sätta sig på en jacka.
Flickan uppger att hon försökte protestera och att hon försökte putta undan 17-åringen, som genomförde samlag och samlagsliknande situationer. Även 14-åringen deltog i agerande som är likställigt med samlag.
Efter detta ska flickan haft på sig en jacka. På en mobilfilm som tingsrätten fått ta del av ses pojkarna turas om att kyssa henne.
När hon försöker skyla sig säger 17-åringen:
”Jag har bilder på dig, varför gömmer du dig?”
Till 14-åringen hörs han säga:
”Njut, det är din kväll” och ”Titta, hon skäms.”
I ett inledande polisförhör uppger 14-åringen att 17-åringen sagt åt honom att filma ”för att om (målsäganden) anmälde skulle vi visa att hon ville”.
Tingsrätten har gjort bedömningen att det inte rört sig om ett frivilligt deltagande från flickans sida, bland annat då hon var överraskad av att hennes före detta pojkvän var där och att handlingarna ägde rum i mörker och kyla.
Flickan beskriver också att pojkarna varit arga på henne och hotat att slå henne. Av filmerna framgår att 17-åringen har övertag och styr det som händer.
Tingsrätten finner att pojkarnas agerande på filmen överensstämmer med vad flickan berättat om vad som hände på kullen.
17-åringen döms för grov våldtäkt baserat på att det skett flera sexuella övergrepp och av olika personer. Den minderårige pojken har tagits hand om av socialen och ingår bara i våldtäktsåtalet som vittne.
Den 17-årige pojken döms till tio månaders sluten ungdomsvård. Därefter ska han utvisas på tio år.
Domstolen har tagit i beaktande att utvisningslandet är Afghanistan. Förmildrande omständigheter till följd av låg ålder finns inte då det konstateras att 17-åringen har fyllt 18 år när straffet avtjänats.
Chefsrådmannen var dock oenig och ansåg att pojken inte borde utvisas till Afghanistan på grund av säkerhetsläget och det faktum att han gjort tre självmordsförsök under sin tid i Sverige. Pojken fick avslag på sin asylansökan våren 2016.

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×