Många passade på att spela på småbanorna och med större, mjukare bollar när Eslövs tennisklubb bjöd in till kalas. Moa Bengtsson jagar en boll medan pappa Jesper spelar mot storebror Erik.Foto: Mattias Grenholm
Lukas Wedelsbäck spelar tennis nästan varje dag.
ETK:s ordförande Anders Svensson njöt i solen.
Eslövs tennisklubb fyller 100 år och bjuder in till kalas.

Kalas för pigg hundraåring

Eslöv Hundraårsjubilerande Eslövs Tennisklubb bjöd in till kalas i lördags. Banorna fylldes av smashar och lobbar och i den stekande solen lockade Djungelbandet med godisregn.

Mitt i vimlet av små besökare med ansiktsmålningar står klubbens ordförande Anders Svensson och njuter.
– Man lägger ner väldigt många timmar i den här verksamheten och när man ser alla dessa barn som spelar så känns det värt varenda timme, säger han.

Under dagen fylls utomhusbanorna med 250–300 barn och vuxna. Tennisen står förstås i centrum men för dem som vill vila armarna erbjuds hoppborg, gratis glass och korv samt Djungelbandet, som spelar svängiga klassiker och kastar ut godis i publiken.
ETK vill genom en sådan här dag visa upp sin verksamhet och locka fler till att börja med sporten.
– Det är svårt att konkurrera med fotboll och handboll i Eslöv – men till skillnad från lagsporterna så är tennis något man kan hålla på med i hela livet utan större risk för skador, säger Anders Svensson.
– Vi vill också visa att vi är en hundraåring som är långt ifrån trött.

För några årtioden sedan hade Sverige flera världsstjärnor inom tennisen och då sökte sig många yngre till klubben. Numera får man jobba mer uppsökande.
– Vi är ofta ute i skolorna för att visa att vi finns, för tennis är inget självklart inslag i skolidrotten, säger Martin Nilsson, en av klubbens tränare.
En av de minsta på tennisbanan är Moa Bengtsson.
– Tennis är roligt, säger hon.
13-årige Lukas Wedelsbäck har fastnat ordentligt:
– Jag spelar nästan varje dag. Det är roligt och vi åker ofta på läger och man får många nya kompisar.

Dagens fråga

Sparar du på vattnet hemma i sommar?

Loading ... Loading ...

Tv

×