Foto: Stefan Sandström

FC Rosengård visade guldklass i derbyt

FOTBOLL FC Rosengård fick en riktig drömstart i Skånederbyt på Idrottsparken i Vittsjö. Efter en kvart ledde Malmölaget med 2–0 och hade i praktiken avgjort matchen.
– En riktigt bra genomförd match, säger Rosengårdstränaren Jack Majgaard Jensen.

Årets största publik uppgående till 946 personer hade hittat till den vackra idrottsplatsen i Vittsjö. Det fanns till och med en liten klack från Malmö som hade tagit Pågatåget upp till den gamla kurorten.
Gästande Rosengård tog direkt kommandot i matchen med en startelva innehållande idel landslagsspelare.
Lotta Schelin testade hemmamålvakten Shannon Lynn efter fem minuter med ett skott som hon räddade. I den tionde minuten fick Vittsjömålvakten dock plocka ut bollen ur nätmaskorna.

Den holländska landslagsspelaren Lieke Martens drog på ett skott från en position några meter utanför straffområdet. Bollen gick i en vacker båge och borrade in sig i vänsterkrysset.
Fyra minuter senare var det dags för 2–0 då Ella Masar McLeod slog en djupledsboll som frispelade Lotta Schelin. Landslagets rekordskytt visade att hon hade målsinnet i behåll då hon snyggt lobbade bollen över Lynn i hemmamålet.

Det kunde även blivit 3–0 då Anja Mittag strax efter hade en nick som strök stolpen. Martens hade även chansen att bli tvåmålsskytt men hennes skott mitt på Lynn.
– En riktigt bra första halvlek från vår sida. Vi var täta i försvaret och hade bra rörelse i anfallsspelet, säger Majgaard Jensen.
I inledningen av den andra halvleken var Vittsjö närma ett mål. Hanna Wilkinson vann en närkamp med landslagsspelarna Amanda Ilestedt och Emma Berglund och passade bollen till Linda Sällström. Men skyttedrottningen hade inte turen med sig denna gången då hennes skott tog i stolpen.
I 70:e minuten fastställdes slutresultatet till 3–0. Ella Masar McLeod lyfte in bollen sedan Vittsjömålvakten Shannon Lynn inte hunnit tillbaka efter en utrusning.
– Efter den fina starten kunde vi i lugn och ro hålla i bollen och spela av matchen, säger Rosengårdstränaren Jack Majgaard Jensen.

Lotta Schelin visade fin form och gjorde bland annat Rosengård andra mål.
– Det var extremt skönt att ta tre poäng för andra matchen i rad. Det känns som vi börjar lägga fokus på rätt saker.

×