Nya oroligheter vid asyldemonstration

Malmö Strax efter midnatt var det på nytt oroligt vid asyldemonstrationen utanför Migrationsverket på Agnesfridsvägen.

Mindre än en vecka efter att en bil med en nazistsymbol på körde mot demonstranterna som manifesterar utanför Migrationsverket och körde över plakat och flaggor innan den kraschade och bilföraren pepparspreajade demonstranter var det nya oroligheter på platsen.

00.14 natten till lördag larmades polisen till platsen sedan demonstranterna känt sig hotade. En bil hade då kört förbi platsen och människor på platsen berättade att två personer i bilen ska ha uppträtt hotfullt och pekat med ett vapen.

– Gruppen har upplevt att man riktat ett vapenliknande föremål mot dem, något som gjort dem rädda, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens Region Syd.
– Men när vi undersöker bilen finner vi inget i den som kan uppfattas som ett vapen.

En polisanmälan om olaga hot mot grupp är upprättad, men också en om skadegörelse eftersom demonstranter ska ha slagit på bilen. En person ska också ha medtagits för fylleri i samband med händelsen. Enligt Sydsvenskan rör det sig dock om en person som råkade cykla förbi vid tillfället.

Läs mer:

Dagens fråga

Finns det hopp för MFF?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×