Foto: Skärmbild från videon

Lärarnas dans – en viral succé

Lund Ett klipp från Lerbäckskolans avslutning har på mindre än ett dygn fått mer än hundra tusen visningar.
– Man blir glad av att se det, säger Ola Jacobson som filmade och lade upp klippet på Facebook.

När Lerbäckskolan i Lund hade sin skolavslutning på fredagen hade lärarna en överraskning till eleverna. Längst fram i kyrkan framför de en inövad koreografi till tonerna av Beyonces gospeldoftande ”Love on top”.

I kyrkan satt Ola Jacobson, pappa till tre barn på skolan, och filmade.
– Det brukar vara mycket musik på Lerbäckskolans avslutningar men mest brukar det vara eleverna som står för den, berättar han för Skånskan.

Ola Jacobson lade upp videon på lärarnas dans på Facebook och skrev ”Alltså lärarna på Lerbäckskolan!! Så avslutar man ett läsår”. Klippet har snabbt blivit en viral succé. På mindre än ett dygn har den delats mer än 500 gånger, Över tusen gånger har personer klickat gilla, älska eller wow på den – och framförallt har den visats mer än 100 000 gånger.

– Det är väl bara det att man blir glad av att se det, svarar han på frågan om varför han tror att klippet blivit en sådan succé.

Ola Jacobsons son Otto, som gick ut nian på fredagen, berättar att han blev väldigt överraskad av inslaget i årets avslutning.
– Det var över huvud taget en bättre avslutning i år än vad det brukar vara. Även de andra inslagen var bra, säger han.

En liten föraning om vad som komma skulle hade han dock fått.
– Jag och mina kompisar gick förbi aulan för några dagar sedan när vi letade efter en musiklärare. Vi gick in genom en dörr och då stod lärarna där och övade på en dans. När vi skulle gå in genom samma dörr igen så var den låst. De har övat i smyg.

Han berättar att dagen innan avslutningen har skolan en tradition som kallas Lerbäcksdansen där eleverna dansar på skolgården där lärarna också är med.
– Det är skolans musikprofil som gör det. Det är nog bra för relationen mellan lärare och elever.

Dagens fråga

Var det rättvist att Real Madrid vann Champions League?

Loading ... Loading ...

Tv

×