FOTO:Toomas Laagus

Företag ser p-avgift som dyrt krokben

ESLÖV Att kommunen inför p-avgifter i centrala Eslöv kommer innebära stora extrakostnader och praktiska problem för företag som måste komma till inne i centrum. Det menar Carola Losell som driver städföretaget Losells i Eslöv.
– Det här beslutet är ogenomtänkt.

Varenda arbetsdag måste anställda på städföretaget Losells i Eslöv komma till med företagsbilarna i centrala Eslöv när man ska utföra olika städuppdrag.
Därför menar Carola Losell, som är en av företagets ägare, att det kommer innebära stora problem när det i höst införs p-avgifter i centrum.
– Det blir enormt mycket merarbete och enormt mycket mer kostnader för oss.

Företaget har återkommande uppdrag med trappstädning för flera fastighetsföretag i centrala Eslöv. Dessutom har man flyttstädningar, fönsterputsningar och enskilda städuppdrag hos privatpersoner i centrum.
Minst två bilar och ibland upp till fem eller sex av företagsbilarna är inne i centrum på uppdrag varje dag, enligt Carola Losell.

Att börja betala för varje sådan parkering skulle innebära stora kostnader, menar hon.
– Vi kan ju inte debitera de här extrakostnaderna på våra kunder bara för att vi måste betala p-avgifter.
Att bokföra alla extra p-avgifter kommer innebära en massa extra jobb, påpekar hon.

Beslutet att införa p-avgifterna den 1 oktober togs nyligen av kommunfullmäktige i Eslöv. Carola Losell tycker politikernas beslut var ogenomtänkt eftersom beslutet slår hårt mot företagarna.
– Om politikerna vill att Eslöv ska blomstra så ska de inte motarbeta oss som driver företag, säger hon och påpekar att det inte bara är hennes företag som kommer få extrakostnader utan även till exempel alla hantverkare som måste kunna komma till i centrala Eslöv.

Sin irritation över p-avgifterna har hon kommunicerat till kommunen och det resulterade i att bland annat kommunens näringslivschef Lars Persson nyligen kom ut till företaget för att diskutera problemet.
Carola Losell tror inte riktigt att kommunen tänkt på vilka konsekvenser p-avgifterna får för företagarna.
Allra bäst hade hon tyckt det var om politikerna rev upp beslutet om p-avgifterna. Men det tror hon inte kommer hända.

Därför är hennes förslag att företagen ska kunna köpa särskilda p-tillstånd för centrum till ett förmånligt pris.
– Att införa p-avgifter i centrum är att straffa oss som driver företag.

Läs mer:

Dagens fråga

Var det rättvist att Real Madrid vann Champions League?

Loading ... Loading ...

Tv

×