Sverige nära segern mot England

Premiären i U21-EM mot England slutade mållös. Men det kunde blivit mer om Linus Wahlqvist presterat bättre från elva meter.

Det var en händelsefattig första halvlek publiken bjöds på i Sveriges premiärmatch i U21-EM mot England. I andra halvlek to dock Sverige tag i taktpinnen och började skapa chanser. Närmast var Pawel Cibicki som träffade ribban i den 58:e matchminuten.

Men det var i slutet av matchen, när klockan stod på 81, som den stora chansen uppstod. Sverige hade då fått straff efter att Englands Ben Chilwell agerat regelvidrigt i eget straffområdet. Linus Wahlqvists lösa straff var dock ingen match för den engelska målvakten, så mötet slutade mållöst, 0-0.

– Jag har varit straffskytt ett tag och kände mig rätt säker. Lite för säker kanske, det är sånt som händer. Jag ville trycka in den i mitten men den blev för låg, säger svensken, som annars var nöjd med lagets insats, till Sportbladet.

– Alltid viktigt att inte förlora en premiär, säger han.

I nästa match ställs Sverige mot värdnationen Polen. Den avslutande gruppspelsmatchen är mot Slovakien.

 

×