Klågerups nya utegym består av flera olika redskap med tydliga skyltar om vilka övningar som går att utföra. Dock har det kommit in synpunkter på att Svedala kommun valt grus som underlag istället för ett fastare material.

Sand i skorna på nya utegymmet i Klågerup

KLÅGERUP Klågerups utegym är snart klart och en del har redan börjat använda redskapen. Underlaget består av grus eftersom det blev för dyrt att lägga ut en gummimatta.

En Klågerupsbo som provat utegymmet tycker att det är jättebra att orten fått ett sådant. Hon har dock synpunkter på att underlaget består av grus.
– Jag skulle vilja kalla det för sand. Jag tycker inte att det är så roligt att få sand i skorna när jag tränar. Redskapen är helt ok och placeringen är jättebra.

– För egen del hade jag föredragit att träna på en gummimatta eller liknande. Jag tror att det är ovanligt att man väljer ett löst underlag till ett utegym.
Utegymmet finns i närheten av skolan. En lekplats har tagits bort och ersatts av ett utegym.
Redskapen har kostat 200 000 kronor. Det är Svedala kommun som ansvarar för satsningen.

– Vi har satsat på enkelhet, kvalitet och hållbarhet, berättar Jerker Åkesson som är samordnare för förening och anläggning på Svedala kommun. Vi diskuterade aldrig att lägga ut en gummimatta av asfalt eller liknande. Det hade blivit för dyrt.
– Jag menar att det här underlaget passar utmärkt att träna på. Vi tänker främst på risken att skada sig och i det här fallet räcker det med ett löst underlag. Jag tror att det är lika stor risk att få skrapsår eller liknande på en gummimatta.
Från början ville Svedala kommun placera gymmet vid idrottsplatsen vid Hybyvägen.
– Många i Klågerup tyckte inte att den platsen låg bra till. Vi lyssnade på synpunkterna och valde en plats närmare skolan istället där det rör sig mera folk, fortsätter Jerker Åkesson.
I Svedala har man haft problem med motståndet i maskinerna. I vissa av dem har det varit obefintligt. Utegymmet i Klågerup har en helt annan leverantör. Redskapen har också en annorlunda konstruktion jämfört med i Svedala.
I Bara planeras det också för ett utegym. Det ska placeras vid Spångholmsskolan i den aktivitetspark som ska anläggas där i samarbete med Bara friidrottsklubb.
Mittemot det nya utegymmet i Klågerup pågår byggandet av en ny lekplats.

Dagens fråga

Var det rättvist att Real Madrid vann Champions League?

Loading ... Loading ...

Tv

×